Få råd til bryllupsgaven

Oprettet af: Camilla Christensen Struck

Guide til at finde og finansiere den rette bryllupsgave

Når man skal til bryllup, bliver mange i tvivl om, hvad man skal give brudeparret i gave. Man vil nødig virke nærig, men det kan være ret svært at vide hvilket beløb, man skal give for. En bryllupsgave er ofte dyrere end fødselsdags- og julegaver, men hvor mange penge skal man egentlig bruge på en bryllupsgave? Og hvordan får man i første omgang råd til gaven, når man også skal betale for babysitteren, hotellet og et nyt outfit? Læs med her i artiklen, hvor vi kommer med bud på en passende pris for bryllupsgaven, og tips til hvordan du får råd til gaven.

 

Hvad skal bryllupsgaven koste?

  • En gammel tommelfingerregel: I mange år har det heddet sig, at en god tommelfingerregel er, at gavens værdi gerne skal matche den pris, du koster at have med til brylluppet. Det vil sige, at man målte ud fra kuvertprisen, hvor dyr gaven skulle være. Dog er det ikke en regel, der gør sig gældende længere. Det er blevet mere op til den enkelte, hvad man ønsker at give for. Men det er dog ikke blevet lettere at finde en passende gave af den grund.

 

  • En nyere tommelfingerregel: Et vurderingskriterie, du kan gå ud fra, er din relation til brudeparret. Hvis de står dig meget tæt, tænker man ofte, at gaven bør være dyrere, end hvis du er inviteret til bryllup hos en bekendt. Man vil ofte forvente, at de nærmeste familiemedlemmer eller barndomsvenner giver en dyrere gave.

 

  • I kroner og ører: Men hvor dyr er en dyrere gave så? Det afhænger selvfølgelig af relationen, men også af brudeparret og festen. Større fester med flerretters menuer vil ofte kræve en større gave end et bryllup, hvor brudeparret byder på kaffe og kage. I kroner og ører vil en nær ven af brudeparret give for ca. 3-500 kr., hvor man som par giver for mellem 600-1000 kr. De tætteste relationer vil måske give for mere eller give et tilskud til brylluppet.

 

Sådan får du råd til gaven

Hvis bryllupsgaven virker som en uoverskuelig økonomisk post, så fortvivl ej. Der er rig mulighed for at finansiere gaven. Tjen penge hjemmefra, hvor du eksempelvis som studerende har mange muligheder. Der er mange, der f.eks. finder glæde i at være tekstforfatter for virksomhed. Det er et job, hvor du ofte kan arbejde hjemmefra og selv strukturere din tid. Du kan også foretage online kundeservice for virksomheder, hvilket især også er tiltrækkende for studerende.

Ønsker du ikke et job, eller har du ikke tiden til at arbejde? Så kan du begynde at tænke på bryllupsgaven i god tid. Allerede når du får invitationen, som oftest er i hvert fald måneder før selve brylluppet, kan du begynde at spare op. Fastsæt prisen for gaven med det samme og regn så ud, hvor mange penge du bør lægge til side hver måned for at få råd til gaven. På den måde kan du nemmere finansiere bryllupsgaven, især når du har fundet ud af, hvad du vil give for.