Hvad giver du ham i 1-års bryllupsdag?

Oprettet af: Mona Sørensen

Hvorfor er det svært at finde en gave til ham?

Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus. Sådan lyder et kendt ordsprog, og det understreger meget godt, hvorfor det kan være så svært at finde den rigtige gave til din mand. Vi vil i det følgende give et par gode råd til, hvordan du kan give en personlig gave, der ikke efter kort tid ender bagerst i skabet.

 

Den rigtige gave

En god 1-års bryllupsgave er en gave, han kan kigge på og mindes jeres første år sammen. Det er dejligt og romantisk at tænke på det år som en tid, hvor I i fællesskab har skab et liv minut for minut. Overvej at give ham noget sportsudstyr, der passer til hans interesser. Nu tænker du måske, at sportsudstyr ikke er en gave, der passer til begivenheden, men overvej dette, inden du forkaster ideen:

Når din mand ser lørdagsbold, OL eller Tour de France fortæller det mere end som så. Hans interesse for en given sport bunder i en interesse, han har haft helt fra barnsben, og det fortæller om en drengedrøm, der aldrig blev til virkelighed. En drengedrøm, der inde bag facaden af den voksne mand stadig er der. Når du giver noget sportsudstyr, giver du mere end blot den materielle ting, du har købt. Din rigtige gave til ham er chancen for at udleve en drøm, han har haft fra barnsben, men glemte da han gik fra bløde fløjlskinder til de krassende, skægfyldte kinder, du kender.

Inden du køber din gave, skal du derfor stille dig selv et meget vigtigt spørgsmål.

Hvis din mand var en sportsstjerne, hvem ville han så være?

 

Er han Contador, der kæmper sig op af stejle bjergskråninger?

I så fald kan det rigtige cykeludstyr være den perfekte gave. Han bliver nok aldrig første mand over målstregen til Alpe d’huez, men mindre kan også gøre det. Et par ugentlige ture på de danske landeveje og et par indædte kampe mod de danske bakker kan fint give ham en fornemmelse af drengedrømmen igen. 

 

Er han Michael Phelps der i hurtige tag når fra ende til ende af swimmingpoolen?

Så vil svømmeudstyr helt sikkert falde i god jord.

 

Er han Allstair Brownlee, der i sommers løb sejrrigt over målstregen som vinder af Ironman?

Så er der mange muligheder. Du kan give ham svømmeudstyr, løbeudstyr eller cykeludstyr. Hvad enten du vælger, vil det sikkert falde i god jord.

 

Han behøver ikke være en sportsstjerne for at ligne en

Når du har fundet ud af, hvilken sportsmand han er, mangler du stadig at finde den rigtige gave, dvs. det rigtige udstyr. Og udstyr er ikke bare udstyr. Mændene fra Mars er notorisk kendte for ikke at gå ned på udstyr. Vi har forhørt os hos Morten fra Byman Sport vedrørende hvilket udstyr, der kunne falde i god jord:

 

Hvis han går op i cykling, vil jeg slå et slag for vores cykelsko. Cykelryttere går meget op i kvalitet, hvilket vi uden tvivl har stor fokus på. Vi har alt, så din bedre halvdel kan se så lirens ud som muligt, som man siger i cykelsportens verden. Er han derimod mere til svømning. F.eks. havsvømning, som bliver mere og mere interessant, så har vi et stort udvalg af våddragter, der har den ønskede kombination af fleksibilitet og opdrift. Er han triathlon-typen, er der mange muligheder. Så vil jeg foreslå, at du giver ham et sportsur/tri ur. Det kan han bruge uagtet sportsgrenen, og det burde desuden falde i god jord hos din mand, også hvis han blot kun kan lide at løbe eller cykle.

 

Nedenfor kan du finde inspiration til lidt forskelligt udstyr. Der burde være noget til enhver smag.

 

 

 

Ellers er der kun tilbage at sige held og lykke med gavejagten!