4 makeup overvejelser du skal gøre dig

Oprettet af: Lisette Ulriksen

Har du gjort dig forskellige make-upovervejelser?

Når du skal beslutte din brudemakeup, er der mange forskellige faktorer, der spiller ind. Makeup er individuelt, men én ting er sikker: Alle brude vil gerne se fantastiske ud på deres store dag. Bryllupsmakeuppen er en væsentlig del af udstyret, medmindre du er typen, som elsker det rene, naturlige look og kun tager en smule concealer og mascara i ansigtet på den store dag.

Lige meget hvordan du ønsker din makeup skal være på din bryllupsdag, har vi fundet 4 gode overvejelser, du skal gøre dig om din makeup:

 

 • Vil du lægge din egen makeup eller have hjælp af en makeupartist?

  Er du god til makeup, eller vil du helst være naturlig med kun en smule concealer og eyeliner, kan du sagtens selv lægge makeuppen på din bryllupsdag. Mange brude foretrækker dog ikke selv at stå for makeuppen, da dette kan være en stressfaktor. Det er ofte heller ikke billigere, for medmindre du har en virkelig omfangsrig makeupkit, vil du nok købe en del nye produkter til dagen, som makeupartisten ellers ville have taget med.

 

 • Solfaktor eller ej?

  Skinner solen kraftigt og skal i være udenfor i længere tid, skal du overveje kraftigt, hvorvidt du ønsker at bruge SPF. Solfiltre har nemlig den ulempe, at de kaster et hvidt skær, når du fotograferes med blitz. Ønsker du alligevel at bruge solfaktor, anbefaler vi kemiske filtre, som giver mindre risiko for den hvide spøgelseseffekt. Undgå alle produkter med zink oxid og titanium dioxid – i alt lige fra cremer til mineralske foundations.

 

 • Dramatisk eller enkelt?

  Hvordan skal din makeup være? Let og lys eller mørkere og mere vild? Smokey eyes i neutrale toner med en smule farve er populære, da de sætter øjnene i fokus. Koordiner nuancerne i bryllupstemaet, da lilla borddækning, lyserøde blomster i buketten og blå øjenmakeup ikke spiller sammen. Går du ikke med meget makeup til dagligt, har du måske heller ikke lyst til det på din bryllupsdag. En naturlig og let makeup fremhæver dine øjne, uden at virke malede. Husk at have lidt makeup med i tasken, så du kan friske den op i løbet af dagen.

 

 • Økologisk makeup

  Du kan vælge at finde en stylist, som udelukkende bruger økologiske og parabenefri produkter i makeup og hårstyling. Lægger du din egen makeup, kan du få professionel og individuel råd og vejledning i mange butikker fra uddannede kosmetologer. Lige meget hvad bliver din makeup fantastisk smuk – og bæredygtig!

 

Lægger du din egen makeup eller får hjælp dertil, skal du altid lave eller få en prøvemakeup i god tid. Prøv aldrig nye produkter på din bryllupsdag eller dagene lige op til, da de i værste fald kan resultere i rødme og udbrud af akne.

Når makeuppen og stylingen er på plads, kan du slappe af og være sikker på, at du vil se fantastisk ud på din store dag.