De 3 frisurer som passer til din hårlængde

Oprettet af: Lise Hansen

Bryllupshår til den store dag

Opsætninger, halve-opsætninger eller lade håret hænge? Det er svært, at finde det brudehår, som du skal have på din bryllupsdag. Mange frisører tilbyder vejledning til, hvilken frisure kan fuldende dit look på bryllupsdagen. Mangler du inspiraiton og bor i Silkeborg eller omegn så giv City Salon et kald. Håret er med til at skabe rammen om dit ansigt, og kan fremhæve eller kamuflere ansigtstræk. Står du selv for dit bryllupshår eller mangler du inspiration at tage med til din frisør, får du her nogle idéer til din brudeopsætning.

 

Opsætninger

Elegante opsætninger er det klassiske brudehår – og med god grund. Et opsat bryllupshår er utrolig smukt, det er sjældent, at lejligheden byder sig, så hvorfor ikke til dit bryllup. Der findes mange stilarter, lige fra bløde krøller til en stram snoet opsætning. I en opsætning holder håret sin frisure hele dagen, men den kan dog blive tung af alt håret og hårnålene og give en let hovedpine.

 

Halv-opsætninger

Ønsker du at have løst hår, men at have håret væk fra ansigtet, er en halv-opsætning det perfekte valg. Halv-opsætningen giver dig fylde i bunden, og lader dit hår synes sundt og flot. Lette og bløde krøller fungerer fantastisk med denne type opsætning, som du kan friske op med et lille krøllejern i løbet af dagen, hvis krøllerne mister deres fylde. Halv-opsætningen klæder alle, men den nederste halvdel af håret kan let filtre, på grund af vind og vejr (og ikke mindst dans!).

 

Løst hår

Løst hår er enkelt, men flot i sin naturlighed. Især meget langt hår til sin ret når det er løst og pyntet med perler blomster eller en enkelt spænde. Ønsker du, at dit hår var længere, kan du med fordel få hårextensions isat, som både vil give dig længde og fylde. Den største ulempe er dog, at håret er svært at holde på plads og nemt filtrer i løbet af dagen.

 

Til det korte hår

Er du vant til at bære en kort og stilet frisure, betyder ikke, at du ikke kan få flot brudehår. Kort hår kan pyntes flot med tilbehør såsom:

 

  • Tiaraer
  • Bryllupshårbånd
  • Kamme
  • Spænder
  • Hårnåle

 

Med volumen og tekstur, kan en korthårsfrisure også være romantisk og elegant.

Er dit hår en smule længere, f.eks. i en page, kan dit hår også sættes op i en flot opsætning, selvom dit hår ikke har den klassiske længde. Opsætningen laves ikke på samme måde som en traditionel opsætning, men benytter sig af adskillige hårnåle:

For at få en opsætning, som ligner en fransk fletning, tager du først hår fra venstre side og så langt mod højre, som du kan og sætter håret fast med en hårnål. Tag derefter hår fra højre side og så langt mod venstre, og dæk den tidligere hårnål med det nye. Fortsæt sådan til du ikke har mere hår tilbage og giv håret et spray med hårlak.

Brudehår behøver ikke udelukkende være en traditionel opsætning, da der er et utal af andre elegante frisurer, som er lige så romantiske og flotte. Ordner du dit eget hår på dagen, kan det kun anbefales på det kraftigste, at du træner frisuren. Ved at træne frisuren bliver du hurtigere og mere sikker i din styling. Får du håret sat ved en frisør, skal du planlægge 1-2 prøvninger, hvor I sammen finder den perfekte frisure.

Bliv inspireret på vores Pinterest.