Den perfekte øjenskygge

Oprettet af: Lise Hansen

Hvilken øjenskygge passer til dig?

På din bryllupsdag ønsker du at se så godt ud som overhovedet muligt. Dagen foreviges i tusindvis af billeder, som du og din mand vil kigge tilbage på med glæde.

De fleste brude ønsker, at øjnene skal være i fokus – og med god grund. Øjnene er det mest udtryksfulde i ansigtet og på bryllupsdagen fejrer I romantikken og følelserne for hinanden. Øjenskyggen bringer dine øjne i centrum, og får dem til at stråle. Lægger du din egen makeup eller mangler inspiration til makeupartisten, får du her nogle gode råd.

 

Brudemakeup skal være neutral!

Nej – ikke nødvendigvis. Mange brude vælger et neutralt look, da de ønsker at se naturligt smukke ud på deres store dag. Har du derimod lyst til en smule farve, så er et godt tip, at fremhæve dine egne øjne med en nedtonet komplementærfarve. Har du lyst til at bære en helt anden farve – så gør det! Bryd med de lidt kedelige traditioner og gør lige præcis hvad du synes er flot.

 

Find din farve øjenskygge

En komplementærfarve er den farve, der neutraliserer den anden farve (tænk på farvehjulet fra billedkunst, altså farver modsat hinanden). Komplementærfarver fremhæver hinanden, og derfor vil øjenskyggen fremhæve din øjenfarve og dermed dine øjne. Her får du nogle eksempler på komplementærfarver, til din øjenfarve:

  • Hvis din øjne er grønne, vil lilla, bordeaux og blommetonede farver fremhæve dine øjne. Ønsker du andre farver, er en rødtonet bronzefarvet det perfekte match med grønne øjne.

 

  • Har du blå øjne, er gyldne toner den perfekte farve, til at bringe den klare blå farve frem. Farver som let guld, champagne eller koral, vil fange glimtet i dine øjne.

 

  • Er dine øjne grå, er der ingen komplementærfarve. Alligevel klæder ’tågede’ (tænk efterårs- og vinterfarver som en mørk skovgrøn) farver de grå toner. Har dine grå øjne en blå- eller grønlig undertone, kan du lege med disse.

 

  • Brune øjne kan bære alle farver, lige fra de lysere pasteller og metaller til mørkere toner. En bronzefarvet guld eller blålige klæder specielt brune øjne. Mørkere øjne kan bære dramaet, som mørkere og mere farverige øjenskygger giver, uden at synes for tungt.

 

Dermed ikke sagt, at bare fordi du har grønne øjne skal bære helt lilla øjenskygge – en blommefarvet eyeliner eller en meget lys lilla på øjenlåget kan gøre tricket. Mangler du inspiration til øjenmakeup? Så find en masse eksempler på vores Pinterest.