Få den perfekte frisure inden brylluppet

Ansigtsformer og frisurer

Står du overfor dit næste frisørbesøg, så læs denne guide og bliv godt rustet til din klipning.

 

Hvad skal du tænke over inden din klipning?

Hvis du står overfor din næste klipning, så er der lige nogle afgørende ting, som du skal tage stilling til først. Tænk over, om du har drømt om frisuren længe, eller om det er et pludseligt indfald. Du kan nemt komme til at fortryde en klipning, du ikke har gennemtænkt.

 

Når du gerne vil ændre frisure fuldstændigt og prøve noget nyt, er det en rigtig god idé, at du tager dig tid til at overveje det. Hvis du får en dårlig klipning, vokser håret jo heldigvis ud igen, men det kan tage lang tid at nå tilbage til udgangspunktet.

 

Det er også en fordel at tænke sin livsstil ind i valget af frisure. Det kan for eksempel være, at du har fået den indskydelse, at en page ville være supersjov at prøve af, men hvis du løber meget eller er sporty generelt, kan det hurtigt blive belastende, at du ikke kan sætte håret op i en hestehale.

 

Hvilken frisure passer til dit ansigt?

Når du skal finde ud af hvilken frisure, der passer til dit ansigt, så er det en stor hjælp at kende din ansigtsform. De fire mest kendte ansigtsformer er:

 

  • Rund ansigtsform
  • Rektangulær ansigtsform
  • Trekantet ansigtsform
  • Hjerteformet ansigtsform

 

Hvis du vil undersøge, hvilken ansigtsform du har, er der en række målinger, som du skal foretage. Først skal du måle bredden på dit ansigt der, hvor kindbenene er højest (A). Dernæst måler du bredden der, hvor kæbebenene er bredest (B). Herefter måles din pandebredde lige mellem bryn og hårgrænse (C). Til sidst måler du længden af dit ansigt fra din hårgrænse ned til hagen (D).

 

Dit ansigt er rundt, hvis D har samme bredde som A. Din ansigtsform er rektangulær, hvis D er længere end A. Du har hjerteformen, hvis dit ansigt er smalt over B men bredt over A og C. Og du har et trekantet ansigt, hvis du er bredest over B og smallere ved A og C.

 

Når du ved hvilken ansigtsform, der er din, så findes der nogle generelle guidelines for passende frisurer. Hvis du har et rundt ansigt, skal du vælge en klipning, som arbejder imod den runde form. Det kan for eksempel være en vild og rodet page. Undgå en tilbagestrøget frisure, da det fremhæver det runde udtryk.

 

Er dit ansigt derimod rektangulært, så er det en rigtig god idé at bryde det kantede look op med en rund frisure. En rundet page ville være oplagt. Du skal helst undgå, at dit hår bliver alt for langt, da det får dit ansigt til at se endnu længere ud.

 

Et hjerteformet ansigt fungerer godt med lange, bløde længder. Derimod er kort hår ikke nogen god idé, da det giver en smal kæbelinje.

 

Den trekantede ansigtsform er god med kort hår, da det balancerer den markante kæbelinje. Undgå til gengæld langt, glat hår, da det fremhæver kæben.