Overvind social angst

Typiske gener ved social angst

Angst er en lidelse, som faktisk er mere almindelig, end du måske lige går og tror. Rigtig mange danskere døjer med angst af forskellig slags, men det er ikke nødvendigvis noget, de selv er bevidste om, fordi de færreste får talt om det med andre. Der er ofte en skam forbundet med angsten og en følelse af, at man burde ”tage sig sammen”. Men hvis du kæmper med angst, er det vigtigt, at du italesætter det. Samtalen er det første skridt i retning af bedring.

 

Hvis det specifikt er social angst, som du er ramt af, er det i samværet med andre, at din angst udløses. Især når du er omgivet af mange mennesker, vil du opleve hjertebanken, tørhed i munden, svimmelhed og generelt ubehag.

 

Alle blikke hviler på brudeparret

Hvis du kan nikke genkendende til de ovennævnte symptomer, er du sikkert ret nervøs for dit forestående bryllup. Brylluppet er din og din kærestes helt store dag, og alle gæsterne vil holde øje med jer fra start til slut. Bare ved tanken om brudevalsen og talerne får du svedige håndflader. Det er der bestemt ikke noget at sige til. For folk med social angst er det et triggerpunkt at være centrum for opmærksomheden i en forsamling.

 

Hypnose kan hjælpe dig igennem den store dag

Men bare fordi du kæmper med angsten, skal du ikke snydes for den store dag sammen med din elskede. Der findes heldigvis mange ting, som du kan gøre for, at dagen bliver mere håndterbar for dig. Der findes for eksempel specifik hypnose mod social angst, hvor din angst bliver bearbejdet via din underbevidsthed.

 

Hypnose kan være med til at afhjælpe dine panikanfald ved større sociale interaktioner. Hvis du gennemgår et intensivt hypnoseforløb op til den store dag, vil du på selve dagen bedre kunne rumme situationen. Dine triggerpunkter vil være landet på nogle mindre farlige steder, så din krop ikke reagerer så voldsomt.