Festlokalet – 5 ting du skal være opmærksom på

5 gode råd, når I skal finde det rette festlokale

Festlokalet er det, der skal danne de fysiske rammer om den store dag og er derfor også en stor del af jeres planlægning. Læs med her og få 5 gode råd til, hvad I skal være opmærksom på, når I skal finde det rette festlokale til jeres bryllup.

Mens nogle par ønsker en uformel bryllupsfest hjemme i privaten, ønsker andre en bryllupsfest i et lokale med højt til loftet og med plads til scene, dansegulv og chokoladefontæne. Når I skal finde den rette lokation til jeres bryllupsfest, er der flere forskellige ting, I skal have in mente. Drømmer I om et bryllup, hvor der kan blive sørget for det meste? Så er Restaurant Uafhængig i Hobro et perfekt valg. I skal dog overveje nogle ting, inden I beslutter jer. For det første skal I have tal på gæsterne. Lokalet skal naturligvis være stort nok til at rumme alle gæsterne, men bliver det FOR stort, bliver det hurtigt upersonligt og meget formelt. Læs med nedenfor og få fem gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, når det kommer til det festlokale, som skal danne rammerne om jeres bryllupsfest.

 

  1. Er der ansat personale, eller skal I selv sørge for det?

Når I har fundet det rette festlokale, som passer til både jeres personlige stil og antallet af gæster, skal I være opmærksomme på, om I selv skal ansætte personale til at varetage forskellige opgaver i løbet af aftenen, eller om udlejningsstedet har personale ansat. Har I lejet festlokalet gennem en restaurant eller kro, vil der oftest være et krav til, at mad og vin købes som en pakkeløsning gennem stedet og serveres af stedets ansatte personale. Vil I hellere selv lave maden eller bestille det gennem jeres yndlings cateringfirma, findes der naturligvis også mange festlokaler, som ikke er i sammenhæng med en restaurant, og her skal I så også selv ansætte eller leje tjenere og bartendere til at servicere jer og jeres gæster gennem aftenen.

 

  1. Er der nok inventar til alle gæsterne?

Holder I jeres bryllupsfest i et festlokale, der er ejet af en kro eller en restaurant, vil der altid være borde, stole og service til samtlige gæster, da stedet vil fortælle jer, hvor mange, der er plads til i de pågældende lokaler. Holder I derimod festen i et andet udlejningslokale, fx gennem en boligforening, skal I sikre jer, at der er nok inventar til alle jeres gæster. Er der ikke nok, findes der et hav af firmaer, der udlejer alt fra stole til duge til service.

 

  1. Er der plads til dansegulv og scene?

Skal I holde bryllup med plads til dans til den lyse morgen og måske live musik? Eller ved I, at I har gode venner og familie, der med garanti vil stå for en god omgang underholdning, skal I have i tankerne, at der skal være plads til dette. Også her har I mulighed for at leje scene og lignende gennem diverse udlejningsfirmaer, men de fleste selskabslokaler og restauranter, der er vant til at huse bryllupper kan arrangere dette i samarbejde med jer. Husk også at tænke over et godt musikanlæg og højtalere, hvis lokalet ikke selv råder over det.

 

  1. Er der en tidshorisont?

Dans, musik og fest går hånd i hånd med de sene nattetimer, og det er ofte efter midnat (og mange flasker vin), at de sjoveste begivenheder udspiller sig. Derfor skal I selvfølgelig være opmærksom på, om der er krav til, hvornår I skal være ude af festlokalet, eller om der skal skrues ned for musikken på et bestemt tidspunkt.

 

  1. Hvordan kan rummet pyntes?

Borddækning og pynt er prikken over i’et til enhver fest og er med til at skabe en hyggelig og romantisk stemning. De fleste kroer og restauranter har en standardbordopdækning, men I vil ofte kunne aftale specielt bordpynt efter jeres ønsker med stedets medarbejdere. Vælger I at leje et lokale gennem en boligforening eller lignende, har I frit spil til at dække bord og pynte, lige som I ønsker. Og mangler I ins´piration til pynt, så læs med her.