Overnatning til bryllupsfesten

Oprettet af: Mona Sørensen

Skal der være mulighed for overnatning?

At give gæsterne mulighed for overnatning sikrer jer den bedste fest, da alle så kan drikke vin til maden og danse til langt ud på natten. Overnattende gæster vil slappe mere af, da der ikke er noget de skal nå.

Nogle gæster vælger at køre tidligt, hvis de skal køre hjem. Har en eller flere gæster aftalt at blive hentet på et bestemt tidspunkt af venner eller familie, kan dette sætte et pludseligt stop på deres fest.

 

Få den bedste fest

Skal alle gæster køre hjem, slutter festen ofte hurtigt, da køreren ikke skal blive for træt. Når alle gæster kan nyde vin til maden og hygge med at danse og snakke, skaber det en fantastisk stemning og oplevelse. I har lagt meget tid og mange penge I festen, og I skal have så meget ud af festen som muligt.

Det er en god idé at tilbyde gæsterne mulighed for overnatning, hvis dette er inkluderet med i prisen, hvis I f.eks. holder festen i en spejderhytte med mange værelser. Er der derimod mulighed for overnatning på feststedet eller et andet sted i byen mod betaling, er det en fortælle gæsterne om mulighed for overnatning, da både I og de derved får så meget ud af festen som muligt.

 

I inviterer, men hvem betaler?

At skulle betale for sine gæsters overnatning, kan godt gå hen og blive en stor post og overset post på budgettet. Beløbet kan let ramme 10.000 kr. ekstra for en normalstørrelse gruppe af gæster, og det er de færreste, der har den ekstra plads i budgettet.

I kan oplyse jeres gæster om overnatningsmuligheder på feststedet med eventuelle rabatter iflg. med brylluppet, eller muligheder for overnatning andre steder i byen. Det er ikke kutyme, at brudeparret betaler for overnatningen, men derimod, at de inviterer på morgenmad, hvis dette ikke er inkluderet i værelset.