Pergola til bryllup: Få en smuk (og tør) vielse med en pergola i træ

En mindeværdig kærlighedsforening

Brylluppet er den ultimative kærlighedsfest. Det er en begivenhed, som ikke blot forener brudeparret, men ligeledes skaber et uforglemmeligt minde for hver en gæst. Drømmer du om at gøre brylluppet unikt, kan en pergola af træ være en smuk og alsidig løsning. En pergola kan tilføje en fortryllende atmosfære til festlighederne, der ikke blot er romantisk, men også yder mange praktiske fordele. Skulle vejret ikke være med jer, kan en pergola af træ nemlig fungere som flot overdækning, så selv ikke det vildeste uvejr kan forhindre fejringen af jeres smukke dag.

 

Design efter jeres personlige stil

Har I besluttet jer for at få en pergola til jeres bryllup, er der mange veje at gå. De fleste forbinder en pergola med et lysthus – men faktisk findes den smukke overdækning i mange forskellige designs og træsorter. Der findes både mere simple og spinkle konstruktioner med blomster, som rammesætter vielsen på en helt fantastisk måde. I kan også gå med en større pergola af træ, der kan fungere som et fedt DIY-projekt for gommen eller faderen. Efter brylluppet kan pergolaen bruges som udestue. Pergolaer er kendt for deres mange elegante og æstetiske kvaliteter. De tilføjer en naturlig charme til ethvert udendørsrum og kan dekoreres på utallige måder, der passer ind i jeres individuelle stil. Blomsterdekorationer, lyskæder og hængende gardiner er blot nogle af de kreative muligheder, der kan gøre pergolaen til en oase af romantik.

 

Træsorter: Sådan skaber du en holdbar pergola

Valg af træ til pergolaen er essentielt under forberedelsen af brylluppet – særligt hvis du vil give dig i kast med at bygge din helt egen pergola. Træ til pergola er med til at rammesætte brylluppets tematikker. Derfor kan det skabe store æstetiske forskelle, hvad end du vælger mørkt eller lyst træ. Ønsker du at skabe en pergola af professionel kvalitet, er der tre veje, du kan gå. Hvis din pergola skal være billig og fuld af dekorationer, bør du gå med trykbehandlet træ. Når du vælger træ til pergola, kan du også vælge tropisk hårdt træ. Dette er et dyrere alternativ, men det har til gengæld stor fleksibilitet og slidstyrke. Vil du opnå et godt udseende, der balancerer pris og træets ydeevne på bedste vis, kan du vælge modificeret træ. Hvilken træsort du skal vælge til din pergola, afhænger i høj grad af dine krav til det smukke uderum. Af denne årsag anbefales det, at du tager kontakt til en professionel forhandler. Her kan du blive meget klogere på de forskellige træsorter – og med den rette rådgivning skabe en flot pergola til brylluppet.