Vælg det rigtige bryllupslokale

Guide til, hvordan du vælger det perfekte festlokale til brylluppet

Står I og skal planlægge jeres bryllup? Så er lokalet noget af det allervigtigste at få på plads inden den store dag. Derfor er det godt at have overvejet nøje, hvilke muligheder for lokaler der er, og hvad der er fordelsagtigt ved de forskellige bryllupslokaler. Ingen brudepars ønsker er ens, og derfor findes der et hav af løsninger, som har hver sine fordele og ulemper.

 

  1. Lad andre tage sig af det praktiske, og koncentrer dig om festen

Hvis I ønsker at undgå stress omkring mad, bordpyntning og lokalets indretning, så er det helt klart værd at vælge en kro, et hotel eller lignende til at huse jeres bryllupsfest. Ved at vælge denne alt-i-en-pakkeløsning sparer I en masse tid, som I kan bruge på at noget andet. I bryllupsplanlægningen er der masser at se til, og derfor er der mange, som foretrækker at overlade en del af planlægningen til andre. Ulempen herved er, at denne løsning typisk er et lidt dyrere valg, og derudover skal man kunne give slip i behovet for kontrol, når man overlader det praktiske i andres hænder.

  1. Sæt jeres personlige præg på festen, og arranger jeres fest selv

Er I meget gør-det-selv-typerne, eller kan I blot lide at have kontrol og overblik over jeres bryllupsfest? Så er det værd at overveje at blot leje et lokale som eksempelvis et forsamlingshus, en gildesal eller et fælleshus. Ved at leje et lokale kan I selv være herre over, hvordan alt skal se ud – lige fra borddækning til -opstilling og valg af mad. Denne løsning er helt klart billigere end ovenstående, men det kræver dog også mere tid at planlægge festen.

Den største fordel ved at f.eks. at leje et forsamlingshus er, at I kan gøre festen meget mere personlig. Hvis I vælger et forsamlingshus, er der nogle gange mulighed for at få leveret mad fra samme sted. Dette er eksempelvis tilfældet hos Anke og Martins Ryslinge Forsamlingshus, som er beliggende på Fyn. Muligheder som denne gør, at man i højere grad kan sætte et personligt præg på festen uden at stå for alt planlægningen.

 

  1. Hold festen derhjemme i hyggelige, hjemlige rammer

Den billigste løsning er at holde festen i eget hjem, enten hvis I har pladsen til det inde i huset, eller i haven hvis vejret tillader det. Fordelen ved at holde bryllupsfesten hjemme er, at det bliver meget mere personligt, fordi festen netop foregår i jeres eget hjem. Derudover er tøjlerne helt frie med hensyn til sluttidspunkt for festen og andre typiske begrænsninger. Denne løsning er for brudeparret, som ønsker at skræddersy deres bryllupsfest helt fra bunden, der tager sted i de hjemlige og trygge omgivelser.  

 

Vælg lokalet, som passer bedst til jer

Uanset hvilken løsning I vælger, så skal I huske, at bryllupsfesten er en fest for jer. Derfor bør I gøre jer de nødvendige overvejelser, før I vælger lokale – så I får en fest, hvor der er mulighed for at opfylde lige netop jeres ønsker om en perfekt bryllupsfest.