Vær Prins William og Kate for en dag - med et mindre budget end 200 mill.

Oprettet af: Lise Hansen

Et prinsessebryllup som i filmene

Sukkede du også højt, da den smukke Kate Middleton blev gift med engelske prins William? Der var tale om et vaskeægte drømmebryllup af royal kaliber, men du kan sagtens få drysset royalt stjernestøv over dit bryllup, selvom du måske bare har et helt almindeligt 9-4-job og langt fra kan kalde dig kongelig.

 

Eventyret vækkes til live

Hvis I overvejer et romantisk slotsbryllup, så findes der mange smukke slotte og herregårde i hele Danmark, der står tilbage fra dengang de adelige og kongelige regerede Danmark. Der er mange muligheder for at afholde sit bryllup på en af disse flotte herregårde, og der er flere fordele ved det. Udover at vælge en helt unik og historisk lokation til brylluppet er der også masser af plads til, at gæster og brudepar kan blive og overnatte. Det giver en ekstra hyggelig, afslappet og løssluppen fest, hvor gæsterne ikke skal tænke på, hvem der skal køre. Hos Sostrup Slot får gæsterne mulighed for at overnatte i eksklusive kloserceller. Et slotsbryllup emmer af eventyr, som kendes af alle – lige fra børn til ældre. Eventyr skaber en stemning af romantik og magi, som I ikke kan finde andre steder. Læs mere om Sostrup Slot her.

 

Adelig kvinde for en dag

Sostrup Slot på Djursland er et af de velbevarede og gamle slotte, hvor det er muligt at afholde et slotsbryllup. Træd ind af den kæmpe hovedport og lad dig blæse bagover af den overvældende indretning og arkitektur med store lysekroner i loftet og den enorme trappe, hvor man levende kan forestille sig en svunden tid, hvor en adelig kvinde har trådt elegant ned ad trinene i sin overdådige kjole. Det kan blive dig for en dag! Hvis du ikke er så meget til pomp og pragt, er der også andre mulighed for bryllupslokationer..

 

Historiske rammer

Ligesom mange andre af de danske slotte og herregårde er Sostrup Slot bygget i starten af 1600-tallet og omgivet af en voldgrav. Ifølge sagnet vil slottet styrte i voldgraven en julenat, så hvis du er lidt overtroisk, er det nok ikke et julebryllup, du skal holde her… Gennem tiden har slottet tilhørt mange, danske adelige familier og magtfulde grever, der har spadseret rundt i de fantastiske naturomgivelser, gået på jagt og holdt store selskaber. Mærk historiens vingesus i de prægtige lokaler, når du afholder dit bryllup her. Der blev bestemt ikke sparet på noget i gamle dage. Der er værelser, rum og kringelkroge over det hele, og på Sostrup Slot er der for eksempel plads til over 100 overnattende gæster.

 

Også til intime fester

Et slotsbryllup behøver dog ikke være til 100 gæster eller mere. Det kan være lige så hyggeligt og stemningsfyldt med 25. Husk, at det bliver billigere per person, jo flere I er, men slutregningen ender med at blive højere.

Et lille, intimt slotsbryllup kan danne lige så smukke rammer, som hvis I var flere. Vælg et slotsbryllup, hvis I er forelskede i stedets magi, men ikke hvis I skal skære så kraftigt i gæstelisten, at I efter festen synes, I manglede nogen. Et slotsbryllup er dyrere end andre typer bryllupper, men I får en oplevelse, som ikke kan sammenlignes med noget andet.

 

Lad andre om maden

Hvis I vælger et slotsbryllup betyder det samtidig, at I slipper for at tænke på maden. De fleste slotte og herregårde, der tilbyder at afholde bryllupsarrangementer, står samtidig for alt, hvad der hedder menu, tilberedning og servering. I kan i samarbejde med stedet selv sammensætte menuen efter jeres budget, og hvad I ønsker at servere. De fleste steder har også bred erfaring med bryllupsarrangementer og kan hjælpe jer med at få alt det praktiske på plads.