4 måder I kan vedligeholde romantikken

Oprettet af: Stefani G.

4 nemme måder at vedligeholde romantikken

At holde romantikken i live i et parforhold, behøver ikke at betyde forlængede weekender på en herregård. Det kan være vanskeligt at finde tid i en ellers travl kalender eller at finde en mulighed, så børnene kan blive passet.

Lad ikke parforholdet blive kedeligt men plej romantikken og hinanden. Vi har samlet 4 nemme måder, hvorpå du kan vedligeholde romantikken i parforholdet.

 

 • Giv din partner komplimenter

  I starten af forholdet fokuserer vi automatisk på alt det positive ved hinanden. Vores forskelligheder virker spændende og vi ser lettere bort fra alt det negative. Jo længere tid vi er sammen, jo mere ændrer denne ’selektive opmærksomhed’ sig, og vi ender hurtigt med, at fokusere på alt det kritiske. Vi stopper med at bemærke og kommentere alt det positive ved hinanden.

   

  Fokuser på det positive, selvom du føler, det din ægtemand burde vide, at det er den forkerte kniv til at skære tomater med. Kan du ikke finde noget positivt, har du mistet perspektivet. Alle mennesker har gode sider og ethvert forhold indeholder berigende elementer – også selvom I begge har glemt dem.

   

  Fortæl din kone at hun ser godt ud, og langsomt vil hun gøre mere ud af sig selv, fordi du værdsætter det hun gør. En simpel gestus som en note på køkkenbordet med ’jeg elsker dig’ kan vække kærligheden igen – også i en travl hverdag.

   

 • Afsæt tid til hinanden

  I er blevet vant til altid at have den anden, hvilket let kan gøre, at I tager hinanden forgivet. Fordi I sidder sammen i sofaen og ser TV eller er fordybet i hver sin telefon, betyder ikke, at I bruger tid sammen – I er bare sammen. At bruge tid med hinanden betyder, at I har fokus på hinanden. Lav forskellige aktiviteter sammen: gå en tur, tag ud at spise eller besøg et lokalt marked. Gør det sammen, som I nyder. Og vigtigst af alt:

 

 • Snak sammen

  I stedet for at tale om hverdagen eller børn, skal I finde den nysgerrighed frem, som kendetegnede jeres forhold, da det var nyt. Det kræver en indsats, men det vil give jer større indsigt i hinanden. Spørg ikke ’hvordan er det gået i dag? ’ men ’hvad er det mest interessante, der er sket for dig i dag? ’ eller ’fortæl mig om noget der gjorde dig ked af det eller irriterede dig i dag’. Spørgsmålene er meget anderledes end ’hvordan var din dag? ’, da det viser følelser og engagement. Måske stillede du spørgsmålene for nogle år siden, men det er aldrig for sent at starte igen eller begynde på det.

   

 • Sig undskyld

  Er du i stand til at give en oprigtig undskyldning, når en undskyldning er på sin plads, finder I meget lettere hinanden igen efter et skænderi. Det er vigtigt at vide, at begge parter kan begå fejl og opføre sig dårligt, men derefter undskylde og blive venner igen. En ægte undskyldning skal være inderlig og ikke en hurtig måde til at komme ud af et skænderi. Udtryk for dårlig samvittighed hjælper heller ikke, hvis ikke du gør dig umage for at sikre, at det ikke sker igen. Underbyg aldrig din undskyldning med et ’men’ (det beklager jeg og er ked af, men du…). Ordet ’men’ gør undskyldningen værdiløs og efterfølges af enten kritik eller en dårlig undskyldning, og lægger skylden over på modparten. At vise viljen til at undskylde udtrykker, at du tager ansvar for jeres parforhold, og fremmer jeres mulighed for at arbejde sammen som par.

 

Det er en god ide lige at tænke sig om, inden man kommer med en sårende og uretfærdig udtalelse til hinanden. Snak med hinanden og forsøg såvidt muligt at huske, at din partner ikke altid ved, hvad du tænker og går rundt med af bekymringer.