Undgå 7 års krisen

7 Gode råd til et langt og lykkeligt ægteskab

Når bryllupsklokkerne ringer, og I siger ’ja’ til at leve sammen resten af jeres liv, er det nemt at blive mindet om dengang, I var nyforelskede og ikke kunne få nok af hinanden. Den tid får desværre en ende, og når de rosenrøde briller forsvinder mellem bil- eller sofasæderne en dag, kan hverdagens irritationer stykke sig sammen i en stor klump, indtil det til sidst føles som om, der ikke er andet at gøre end at blive skilt. Nyforelskelsen fortager sig, og det er her de små hverdagsskænderier bygger sig større og større indtil de, som regel omkring 7 år inde i forholdet, fylder for meget og I ender i en reel krise.

Det er betegnelsen for 7 års krisen, som mange par gennemgår. Nogle kommer styrkede ud på den anden side, mens andre desværre skilles efter 7 år.

 

7 gode råd til 7 års krisen

  1. Start tidligt: Start tidligt i forholdet med at forholde jer til hinandens forskelligheder og irritationsmomenter. Jo mere dialog og jo ærligere I er med hinanden, jo stærkere vil jeres forhold blive.
  2. Husk at have det sjovt sammen: Holde en aften eller en ferie sammen bare jer to en gang i mellem for at huske hinanden på, hvor dejligt I har det sammen.
  3. Vær romantiske sammen: Husk at kysse i hverdagene, minde hinanden om ’jeg elsker dig’ og vær intime sammen.
  4. Styrk forholdet: Man må ikke være bange for at søge parterapi. Parterapi kan være et effektivt redskab til at styrke forholdet og få snakket med en upartisk 3. person, som kan guide jer tilbage til det gode forhold.
  5. Glem ikke børnene: Børnene kan mærke, når forældrene ikke har det godt sammen. Husk at børnene ikke skal vælge side, men skal kunne elske sine forældre lige meget.
  6. Giv gode oplevelser og følelser: Gør noget godt for hinanden, og tal sammen på jeres kærlighedssprog. Brug kærtegn, ord, handlinger eller tid sammen og oplev den nye kommunikation.
  7. Mind dig selv om alt det gode: Det kan være for nemt at hænge sig i det negative, men husk på hvorfor du elsker din partner, og hvorfor I er sammen til at starte med.

 

Ægteskabet er mere end kriser

På tærsklen indtil ægteskabet kan det virke deprimerende at tænke på kriserne, der vil komme. Ægteskabet er selvfølgelig meget mere end kriser – Det er kærlighed, støtte, ærlighed, ømhed og tillid. Sammen kan I glæde jer til et langt og lykkeligt ægteskab, hvor I giver hinanden plads og kærlighed, og får udlevet alle jeres drømme sammen, uanset om det er børn, familie eller at rejse jorden rundt.