August er måneden, hvor flest bliver gift.

August er brudeparrenes favorit

Ifølge Danmarks statistikbank fremgår det, at sommermånederne er de mest populære måneder at blive gift i. Sådan har det være indtil nu i 2017 og sådan har det efterhånden forholdt sig i mange år i Danmark. Men hvad er det, der gør sommermånederne så populære mht. Bryllupper?

Det vil vi give vores bud på i denne artikel.

 

5 grunde til sommerbrylluppets popularitet

Der kan være mange gode grunde til sommerbrylluppets store popularitet. Her på redaktionen er vi kommet frem til nedenstående 5 grunde:

 

  1. Vejret

Den største grund til, hvorfor brudepar tilvælger sommerbryllupperne kan formentligt erlægges vejret. Risikoen for byger og regn er mindst om sommeren – omend det danske vejr er lunefuldt og ikke helt til at regne med.

Høj sol og blå himmel lyder ikke som en dårlig ide i redaktionen. Vi tror på, at brudeparrene tænker det samme.

 

  1. Mulighederne

Mulighederne ved et sommerbryllup er næsten uendelige. Brylluppet kan holdes ved stranden, haven, parken, landet, etc. Hvis I er mere til indendørsbryllupper kan det holdes på en herregård, en kro, et hotel eller andet.

 

  1. Dekorationerne

Sommeren er den frodigste årstid, og det afspejler sig i dekorationerne som også byder på et væld af muligheder. Der kan bruges frugt og grønt, blomster og blade og mange andre ting, der er med til at skabe en fantastisk atmosfære af vidt forskellige, krystalklare farver.

 

  1. Tøjet

Gifter man sig om sommeren, vil valget af tøj, dvs. jakkesæt og kjole formentligt også være anderledes, end hvis brudeparret skulle holde et vinterbryllup. Til et sommerbryllup vil beklædningen ofte være lidt lettere. Kjolen vil måske være topløs og meget let og elegant, mens jakkesættet kan være af hør eller i det mindste et let stof.  Hvis man er mere til den slags påklædning end den lidt tungere påklædning de andre årstider, kan det også være en årsag til at holde et bryllup om sommeren.

 

  1. Maden (let mad byder mere op til dans, fest og farver)

Maden til et sommerbryllup vil have tendens til at være af en lettere karakter. Fisk, salater, grillet mad osv. Vil være gode bud på dele af menuen. Let mad passer nu engang lidt mere til et bryllup, hvor man gerne vil have lidt dans, fest og farver.

 

Hvorfor er August speciel?

Nu har vi altså fået styr på nogle af grundende til, hvorfor brudepar tyr til sommermånederne, når de skal giftes, men hvorfor lige August? Hvordan adskiller August sig fra Juni og Juli, som på trods af, at de også er sommermåneder konsekvent er mindre populære måneder end August? Det kan ved første øjekast virke underligt. En af de forklarende årsager er nok af mere praktisk art. I en måned som Juli, hvor de fleste holder ferie, er det svært at få samlet folk, mens vejret ikke nødvendigvis helt har indstillet sig på, det er sommer i Juni.

Præcis hvad grunden er, er svært at sige. Ikke desto mindre står det klart, at August er brylluppernes måned.

 

Hvilket årstidsbryllup passer din personlighed til?

Ved du, hvilken årstid, du vil holde dit bryllup i?

 

  1. Vinterbryllup

Er du til det hyggelige bryllup, hvor bryllupsfesten lys og farver står i stærk kontrast til den omgivende natur og bryder med mørket? Er du til en hyggelig bryllupsfest, der måske falder oveni i julekalender og julestemning? Så er et vinterbryllup noget for dig.

 

  1. Efterårsbryllup

Skal dit bryllup holdes omgivet af efterårets brun-lilla farver? De nedfaldne blade og melankolsk romantik? Så er efterårsbrylluppet noget for dig.

 

  1. Forårsbryllup

Vil du holde brylluppet i det fine forår, mens blomster står for skud og blade springer frem, er forårsbrylluppet det helt rigtige for dig.

 

  1. Sommerbryllup

De mange gode ting ved sommerbrylluppet taler for sig selv. Hvis de alligevel ikke gør det, har vi heldigvis gennemgået 5 gode ting igennem artiklen.