Hold ægteskabet i live

Oprettet af: Henrik M.

Tag på date en gang i måneden

Forlovelsens og ægteskabets rus giver ofte brudepar en følelse af nyforelskelse. Når dagligdagen igen indfinder sig, oplever mange ægtepar at miste gnisten. Derfor er det vigtigt, at I plejer og passer jeres parforhold, ligesom I gjorde da I var kærester.

 

Drop joggingbukserne

Komplimenter din partner (også selvom du synes, det virker overfladisk). Et simpelt kompliment har en enorm virkning, og får din kære til at føle sig smuk og til fortsat gå op i sit udseende.

Når du er ude, ser du folk sidde i pænt tøj og snakke passioneret sammen på caféer og restauranter. Men hvem sidder der? Venner, kollegaer og kærester. Som bagefter tager hjem og skifter fra det pæne tøj og til joggingbukser. Hvorfor skriver du ikke i stedet til din kone eller mand i løbet af dagen og siger, at du har booket bord til jer på en lækker restaurant om en time? Så er i vågne, engageret og til stede og kan nyde hinandens selskab.

 

Bryd hverdagens rutiner

Vi arbejder i 8 timer, henter børn, laver aftensmad, vasker tøj og ser tv-avisen. Samme rutiner dag efter dag kan gøre parforholdet kedeligt og forudsigeligt, med længsel efter det spændende og gådefulde. Vi forventer, at kærligheden skal løfte os ud af hverdagens rutiner. Dette sker ikke af sig selv men kræver, at I gør noget sammen, som ikke indeholder ’dagligdag’.

Inviter din kone eller mand på en månedlig date, hvor I snakker om alt det, I ikke når i hverdagen, og oplev alt det, I ikke gør i hverdagen. Om I finder en fælles oplevelse i teatret, biografen eller på restauranten er lige meget, bare I finder en fælles ting, som I begge nyder fuldt ud.

Lad ikke hverdagen tage overhånd i ægteskabet og læg joggingbukserne på hylden. Tag sammen ud og oplev hinanden og verden, I situationer i ikke oplever hver dag.