Der skal arbejdes for ægteskabet

Oprettet af: Anders K.

Når sommerfuglene forsvinder

I starten er alt omgivet af lyserøde silhuetter. Alting er nemt og overskueligt. Forelskelsen er altdominerende. Så kommer brylluppet, festen og de glade dage. Et eller andet sted hen ad vejen, bliver de lyserøde silhuetter dog erstattet af hverdagens gemysler og trivialitet. Arbejde, børn og økonomi erstatter tiden med hinanden.  Det er en helt naturlig del af et ægteskab, og der er intet farligt i, at der ”går hverdag i den”. Hvad der er vigtigt er dog, at I som mand og kone stadig formår at sætte tid af til hinanden. At I finder tid til at være nære og tætte uden at tænke på hverdagsproblemer og – stress.

 

Sådan holder I gang i ægteskabet

At holde ægteskabet i gang kræver tid. Tid er mere end noget andet vigtigt. I skal prioritere tiden med hinanden og skabe plads i kalenderen til at være sammen. Hvad I bruger den tid på, er mindre vigtig – så længe I sammen. Her er alligevel 4 ting, I som ægtepar kan gøre med hinanden for at holde gnisten i live.

 

  1. Tag på dates

Ikke en date, men flere dates. Daten skal ikke være en ting, der sker engang om året på bryllupsdagen. Tag på dates ofte i løbet af året. Ved at tage på dates kommer I lidt væk fra hverdagen. I får nye oplevelser sammen og vigtigst af alt, så er I sammen. En date behøver ikke være planlagt i måneder i forvejen. En tur til en lokal restaurant med lidt godt mad og en hyggelig atmosfære giver lige præcis det nærvær, som man nogle gange glemmer at sætte tid af til.

 

Tag på date

  1. Gør jer flotte for hinanden og husk komplimenterne

Når man bliver mand og kone og har været det i flere år, er det let at komme til at tage hinanden for givet. Bryd den kedelige tendens og brug energi på at gøre jer flotte for jeres partner. Husk også de små kærlige komplimenter. Det er utroligt, hvor meget godt en lille kærlig sætning kan gøre.

 

  1. Bliv ved med at vise interesse

Selvom I føler, I kender jeres partner godt så bliv ved med at vise interesse. Bliv ved med at lære hinanden at kende og følge med I hinandens liv. Der er ingen din partner hellere vil fortælle om sin dag end til dig, så husk at lytte.

 

Kærlighed

  1. Tag væk

Tag ud på en lille weekendtur og nyd nogle andre omgivelser end de vante.  

 

Flere og flere gør det

Det at tage væk er noget rigtig mange ægtepar gør. Én der mærker meget til det, er Lise Petersen fra Danhostel Roskilde. Lise Petersen havde selve følgende at sige: ”Jeg synes sagtens, vi kan mærke, at mange ægtepar tager på weekendture sammen. Vi oplever rigtig mange bookninger af vores værelser til to. De fleste par der kommer her bruger dagene på at tage på ture i de smukke omgivelser i Roskilde og omegn, og ellers nyder de noget god mad og hinandens selvskab i nogle andre omgivelser end de vante. Det er fantastisk at folk efter mange års ægteskab stadig er gode til at opleve ting sammen.”

 

Find flere gode ideer til dates her.