Hold indbrudstyvene væk under bryllupsrejsen

Oprettet af: Peter Rasmussen

Undgå at tyven takker ja til bryllupsinvitationen

Brylluppet og den efterfølgende bryllupsrejse er to af livets største begivenheder, som er præget af glæde, lykke og spænding. For de fleste ægtepar bliver disse store oplevelser til hjørnesten i deres fælles liv i form af udødelige og lykkelige minder. Desværre oplever mange nygifte dog, at de vender hjem fra bryllupsfesten eller -rejsen til en grim overraskelse: Indbrud og tyveri af værdifulde genstande. Står brylluppet på trapperne, kan du med fordel læse med her for en bunke gode råd om, hvordan I bedre kan sikre jeres hjem. På den måde kan I nemlig fokusere på det vigtigste: At gøre brylluppet og bryllupsrejsen til nogle uforglemmelige og skønne oplevelser for livet.

 

Ordet spreder sig hurtigt

Et spørgsmål, som måske allerede har meldt sig banen, er, hvordan indbrudstyvene overhovedet skulle være klar over, hvornår I har planlagt jeres bryllup og bryllupsrejse. Sagen er, at de kriminelle nemt kan følge med på de sociale medier, når der bliver lavet et opslag omkring jeres bryllup og bryllupsrejse. Og mens du måske tænker, at det kun er dine venner, som kan se dine opslag på fx Facebook, så laver de selvsamme venner måske endda deres egne opslag omkring jeres bryllup eller indbydelsen. Ordet kan med andre ord, hurtigt spredes, og din chance for at kontrollere det, er desværre minimal.

 

Låsesmed: Sådan hjælper du politiet

Ejer af Bagger Låse & Alarm A/S, Thomas Bagger, oplever, at flere kommende nygifte par henvender sig, fordi de vil have gode råd til, hvad de skal gøre for at sikre boligen før bryllupsfesten og -rejsen. Han fokuserer på, at mange fejlagtigt tror, at overvågningskameraet gør alt arbejdet. For det sker nemlig alt for tit, at kamerabillederne er for grynede grundet kameraer af lav kvalitet eller manglende vedligeholdelse:

”Overvågningskameraer er ikke bare overvågningskameraer. Mange er dog desværre ikke klar over dette, og når politiet endelig får fat i billederne, er de uskarpe billeder stort set til ingen hjælp for efterforskningen. Et godt kamera er et fornuftigt udgangspunkt for solidt bevismateriale.”

 

Lad boligen sprudle af liv

Foruden et overvågningskamera i høj kvalitet, hvor du husker at opdatere softwaren og holde linsen ren, er der naturligvis en lang række tiltag, som du kan gøre for at sikre, at tyven ikke vælger jeres hus som sit næste mål. Helt overordnet er det en rigtig god idé at sørge for, at jeres bolig ikke ligner et sted, der er tomt for liv. Her kan nabohjælp komme ind i billedet. For hvis I fx beder naboerne om at bruge jeres tørrestativ i haven, bruge jeres skraldespand eller parkere en af deres biller i jeres indkørsel, så er I kommet et godt stykke. Ligeledes kan I med fordel lade være med at rydde alt for meget op på matriklen. Legetøj på gulvet eller i haven eller lidt opvask stående fremme i vasken får hjemmet til at ligne et sted, som I kan komme tilbage til når som helst. Slutteligt bør I give jeres låse og nøgler et eftersyn, ligesom sikring af vinduer altid er fornuftigt.

Læs om de 17 råd til at sikre sig mod indbrud her. Så er I noget mere sikre på, at de eneste overraskelser I får, er bryllupsgaverne!

 

 

Virksomhed: Bagger Låse & Alarm A/S