Juridiske regler når I køber hus sammen

Købsaftaler, skøder og advokater: Bliv klogere på juraen bag boligkøb

En af de helt store begivenheder her i livet er, når man beslutter sig for at flytte sammen med kæresten eller ægtefællen. Og det bliver selvfølgelig en lille smule større, når der ikke blot er tale om, at den ene flytter sin garderobe, sofa og det mest nødvendige hjem til den anden, men det rent faktisk drejer sig om at købe hus eller lejlighed sammen. Selvom det ikke er helt det samme som at sige ja til hinanden inde i kirken, så smager det alligevel lidt derhenad. For at købe en ejendom sammen for første gang er nemlig lige dele spændende, dejligt og en lille smule angstprovokerende. Står I over for netop denne store begivenhed, kan I med fordel læse med her. For med i den store beslutning følger også et væld af praktiske og juridiske forhold, som er værd at sætte sig ind i: Ved I fx, hvad et skøde er?

 

Pas på den skødesløse brug af ordene

Mange forveksler ofte et skøde med en købsaftale. Fællesnævneren for de to er, at de begge er enormt vigtige, når der skal overdrages ejendom fra sælger til køber. Et skøde er et dokument, som gør det klart, hvem der er den retmæssige ejer af ejendommen. Det er et offentligt dokument, og der skelnes mellem endeligt og betinget skøde. Sidstnævnte går forud for det første, og indeholder betingelser, som ønskes indfriet, inden købet kan gå igennem. Et skøde bliver endeligt, når betingelserne er imødekommet.

 

Det stopper ikke med skødet

Foruden at have styr på gloserne, og op og ned i hvad de hver især indebærer, så er der som nævnt et hav af praktiske og juridiske spørgsmål, som melder sig på banen, når I bevæger jeg ud i nyt farvand og fælles boligkøb. Er I fx ugift, men begge ejere af boligen, gælder nogle andre regler, end hvis I har vielsesringene solidt placeret på hinanden. I det første tilfælde kan man med fordel få udfærdiget en samejeoverenskomst, som betyder, at I på forhånd har lavet en række aftaler, som kan dokumenteres, hvis I ryger ud i en konflikt med hinanden. Generelt kan det virkelig betale sig at læse op på reglerne om alt fra forsikringer og medielicens til bankaftaler. For uanset om I er gift eller ej, samlevende eller på to forskellige adresser, så er reglerne forskellige.

 

Få ro i maven med en pålidelig advokat

At få advokathjælp til at navigere i den juridiske jungle, som boligkøb nu engang er, er alfa og omega for at sikre det gode forløb med at hive teltpælene op og flytte sammen på en ny og fælles adresse. Hører I til i hovedstaden, kan Advokatfirmaet Linda Andersen varmt anbefales. Her kan I finde en pålidelig advokat, der laver skøde i København. På den måde er I sikret det bedste udgangspunkt for et boligkøb, som jo helst skal være starten på et nyt og spændende eventyr i jeres liv.