Kærlighedshistorien på bloggen - det hele startede som en teenageflirt

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Fra teenageforelskelse til ’døden os skiller' 

Tidligt en søndag morgen kiggede de hinanden dybt i øjnene. Og det var her de indså, at søndag ville blive en tømmermandsramt dag. Sådan startede denne smukke kærlighedshistorie om Anita og Søren for snart 13 år siden. Et sted i Vestjylland, hvor vinden suser fra vest, har denne kærlighed blomstret lige siden.

Da Anita var 17 år og Søren 20 år gammel, mødte de hinanden igennem fælles venner. Et smukt venskab startede og udviklede sig til ”i medgang og modgang til døden os skiller”.

Jeg er på besøg hos ægteparret. Anita sidder med den yngste datter, mens den ældste sidder i sofaen ved siden af og glæder sig til fars langtidshævede hjemmebagte brød til frokost.

 

Vi har altid elsket at rejse sammen

For 5 år siden faldt Søren på knæ i Thailand. Søren havde ringen i lommen hele den lange vej til Thailand. Og da nervøsiteten var ved at tage over, og han ikke længere kunne vente, faldt han på knæ så snart, de var ankommet til hotellet i Bankok. ”Vi har altid elsket at rejse sammen, ” siger Anita. Derfor mente Søren, at det var det helt rigtige sted at fri.

Brylluppet tog et år at planlægge. De lavede en overskuelig bryllupsplan og budget, og ellers gik det hurtigt derfra. Et år inden bryllupsdagen bestilte de kirke og lokaler til festen, og invitationerne røg afsted et halvt år inden dagen. Hellere være på den sikre side, tænkte de. 

”[Jeg] Tænker at Søren nok var mere nervøs og spændt. Jeg var meget rolig inden brylluppet. Det var først på bryllupsdagen, jeg begyndte at mærke spændingen og forstod, at alt det vi havde planlagt og glædet os til, ville ske denne dag. På vej op af kirkegulvet, med min far ved min side, tænkte jeg ikke på noget som helst. Jeg så Søren stå for enden (med tåre i øjnene.. host host). Der var han. Min livspartner, som jeg har og vil gå i livet med i medgang og modgang. ”

En fest i kærlighedens tegn

Mens jeg sidder og kigger på bryllupsbillederne fra Anita og Sørens bryllup, kan jeg mærke kærligheden. De samlede 78 af deres nærmeste venner og familie. Brudeparrets motto var at nyde festen fuldt ud, hvilket brudekjolen bærer et tydeligt præg af. Den smukke Justin Alexander kjole havde lidt af hvert på sig, da brudeparret og de sidste gæster lukkede festen kl. 7.30 søndag morgen.

Her 4 år senere, har de lært og er begge enige om, at et ægteskab kræver hårdt arbejde og forståelse for hinanden. Anita og Sørens styrke er, at selv når tonerne går højt, går de aldrig højere, end at parret hurtigt bliver gode venner igen. De har fælles værdier og udfylder hver deres rolle i ægteskabet med respekt for hinanden. Og selv midt i en super stresset hverdag, har de lært at tage sig tid til at være kærester og huske at nyde hinanden som familie alle fire.

 

De er nået langt på 13 år

I dag bor de i et lækkert hus med plads til at boltre sig i. De har to smukke piger, en på 5 måneder og en på 3 år. Den ældstes små fusser tramper hurtigt i gulvet, mens hun ivrigt trækker mig med på hendes værelse for at vise mig sit legetøj. Hjemmet oser af ægthed, forståelse, samarbejde og duften af nybagt brød.