Få en god start på ægteskabet

Begynd mens alt er godt

Måske har du og din elskede lige givet hinanden et rungende ja, men selvom I befinder jer godt i tosomheden, kan parterapi være en rigtig god idé at introducere.

 

Alt for mange sætter lighedstegn mellem parterapi og ægteskabelige problemer. Men grunden til det er, at alt for mange par begynder terapien alt for sent. Det er en kæmpe fordel at starte i parterapi, inden krisen rammer jer.

 

Når man lever sammen to mennesker, vil der løbende opstå små konflikter, der skal løses. Hvis I ikke får bragt de små ting i orden hen ad vejen, kan I risikere, at problemerne vokser sig store og ender med at true jeres relation. I parterapi kan I tage problemerne i opløbet.

 

Hvad går parterapi ud på?

Nogle forestiller sig parterapi som en fareturende, tilspidset situation. Men i realiteten er det en helt stille og rolig samtale, hvor du og din partner lader en psykolog guide jer. Det kan være svært at forholde sig objektivt, når man står midt i relationen. Det er på dette punkt, at psykologen er behjælpelig, idet vedkommende er helt upartisk.

 

Når I vælger at gå i parterapi, mens alt er godt, kan I som par i ro og mag blive klogere på jer selv og hinanden og lægge strategier for, hvordan I ønsker at løse fremtidige konflikter i fællesskab. I vil opleve, at parterapien vil bringe jer endnu tættere på hinanden.

 

Gode råd til et godt parforhold

Hvis I ønsker et godt, sundt og stærkt ægteskab, er det vigtigt, at I plejer relationen og jer selv individuelt. I kan f.eks. styrke forholdet ved at:

 

  • Tage på dates
  • Gå ture og tale sammen
  • Opsøge parterapi
  • Give hinanden plads