5 tips: Sådan sparer du på brylluppet

Sådan sparer du på brylluppet – 5 gode råd

Der er mange udgifter til et bryllup, men det er vigtigt at huske på, at et godt bryllup ikke nødvendigvis er et dyrt bryllup. Der er mange ting I kan gøre selv og steder, hvor I kan spare flere tusinde kroner – især hvis I er ude i god tid.

 

5 tips til at spare på brylluppet

 

  1. Læg et budget

Det første skridt på vejen til et bryllup, der ikke sender jer fra hus og hjem, er at lægge et stramt budget. Start med at skrive alle de poster ned, hvor der skal bruges penge. På den måde har i et overblik og kan begynde at undersøge, hvad de forskellige ting koster og aftale, hvor meget I er villige til at bruge på de forskellige poster. Overvej hvilke ting, der er de vigtigste for jer, og hvor I er villige til at gå på kompromis. Måske har I drømt om en bestemt lokation i flere år, men er villige til selv at sætte hår, lægge make-up og bruge et par sko eller en skjorte, der ikke er spritny. Undersøg, fx hvad lokalet, bryllupsmiddag, livemusik, bar osv. koster, og læg lidt ekstra til, så I ikke bliver ubehageligt overraskede, når i skal frem med pungen.

 

  1. Vær ude i god tid

Endnu et fantastisk sparretip er at være ude i god tid. Går I igang med planlægningen, over et år før det skal holdes, har I gode chancer for at sparre penge. Køb fx champagne, når det er på tilbud i det lokale supermarked. Køb noget fint bordpynt, når I falder over det på tilbud og køb så meget I kan i god tid, så i skal bruge færre penge på én gang op mod den store dag. Lokaleleje, livemusik/underholdning, mad og lignende er også en god idé at booke i så lang tid i forvejen som muligt, så der er mange muligheder og ikke kun de dyre ting tilbage. Når I er ude i god tid, har i desuden længere tid til at spare sammen.

 

  1. Drop luksussen op til brylluppet

Har I dyre vaner til dagligt, som måske ikke er strengt nødvendige? Selvom det virker som små penge i situationen, løber caféture, restaurantbesøg, koncerter biografture, shopping osv. hurtigt op i flere tusinde kroner om måneden. Hvis I dropper disse ting i månederne op mod jeres bryllup, har I hurtigt sparet ekstra 10.000 op, som kan spædes til brudens drømmekjole, et liveband eller en ekstra luksuriøs middag.

 

  1. Brug jeres netværk

Når man skal holde bryllup på budget, er der en stor fordel i at bruge sit netværk, og hvem vil ikke gerne gøre et kommende brudepar en tjeneste? Har bruden fx en veninde, der er god til hår og make-up? Kender I en blomsterdekoratør eller en kreativ sjæl, der vil hjælpe jer med pynten? Har I eller nogen i kender en bekendt, der er fotograf og vil tage billeder til jeres bryllup til en god pris. Snak desuden med jeres vennepar, der er gift og hør, hvor de bestilte mad fra, hvem de havde til at hjælpe i køkkenet og lignende.

 

  1. Gør det selv

Der er mange ting I kan gøre selv op til jeres bryllupsdag. Bordpynt kan laves selv, så det både er smukt og personligt til billige penge. Brug hvad du kan finde i naturen af grangrene og blomster og lav jeres egne fine bordkort med jeres egen håndskrift. Det samme gælder med bryllupsinvitationerne – det er meget hyggeligere at få en håndskrevet indbydelse end en computerfabrikeret én.