Design din egen vielsesring

Den helt rigtige vielsesring kan være svær at finde

Traditionen omkring vielsesringe er næsten 5000 år gammel og eksisterer i langt de fleste lande og kulturer verden over.  Engang var det kun kvinden, der bar vielsesring, og den havde til formål at skræmme alle bejlere væk og vise at kvinden var ’ejet’. Først i anden halvdel af 1900-tallet begyndte de fleste mænd også at bære vielsesring. Når I skal vælge den ring, der forhåbentlig skal sidde på jeres fingre resten af livet og symbolisere jeres kærlighed og ægteskab, er der mange overvejelser og følelser på spil. Det er meget forskelligt hvordan brudepar ønsker, at deres vielsesring skal se ud, og der findes heldigvis rigtig mange forskellige designs. Vielsesringene skal afspejle jeres personlighed, og det er vigtigt at huske, at ringene jo ikke behøver at se fuldstændig ens ud, bare fordi de er vielsesringe. Ringene er det evige minde om den store dag, hvor I sagde ’ja’ til hinanden, og valget om ringene kræver derfor overvejelse.

 

Den klassiske vielsesring

Mange, og måske i virkelighed de fleste, brudepar vælger den helt klassiske type vielsesring i glat guld. Gommens vielsesring er ofte en smule tykkere end brudens, for at matche den større hånd. Der er tradition for at få indgraveret bryllupsdatoen på indersiden af ringen, men nogle par vælger at få indgraveret hinandens navne eller andet. Det er helt op til brudeparret hvad de ønsker graveret i ringen, og om de overhovedet ønsker, at den bliver indgraveret. Fordelen ved den klassiske guld-vielsesring er, at looket er tidløst og dermed aldrig går af mode. Husk at ringen forhåbentlig skal sidde på din finger resten af livet, så der er risiko for at du fortryder valget om nogle år, hvis du vælger en meget atypisk og vovet vielsesring.

 

Ædelsten med forskellige betydninger og symbolikker

Nogle par ønsker at få en ædelsten i deres vielsesring enten pga. det eksklusive udseende ringen får, eller pga. stenenes betydning. Hvis I ønsker at få ædelstene i jeres vielsesring, kan I kigge på, hvad de forskellige sten symboliserer, og vælge den sten med de symbolikker, der passer på jer. Med en ædelsten af bestemt betydning, giver man ringen et ekstra særligt præg, der gør ringen speciel og meget personlig. Blandt de mange typer ædelsten kan nævnes en ametyst, som symboliserer oprigtighed og ærlighed, en rubin, som symboliserer lidenskab, skønhed og kraft og en smaragd, som symboliserer frugtbarhed og blidhed.

 

Vælg en vielsesring, som er helt unik

Hvis jagten på den perfekte vielsesring ikke har båret frugt, eller hvis I simpelthen bare ønsker en helt unik ring, som ikke sidder på nogens finger eller findes hos nogen guldsmed eller smykkeforhandler, kan I også vælge at designe jeres helt egne vielsesringe. Guldsmeden Facius Eftf. , der ligger i Herning, er en af de guldsmede, hvor I kan designe jeres egne vielsesringe. Her får brudeparret selv lov til at vælge materiale, slibning, eventuelle sten eller diamanter, eventuelt mønster, indgravering og meget andet. Brudeparret får selvfølgelig vejledning af en professionel guldsmed, som til sidst laver ringen i henhold til jeres ønsker. Udover at skabe nogle unikke ringe, der er et evigt symbol på jeres kærlighed til hinanden, får i samtidig en hyggelig og mindeværdig oplevelse af planlægning og udvælgelsen af designet til jeres ringe.