Gå ikke fra hus og hjem – lav et fornuftigt bryllupsbudget

Lav et fornuftigt bryllupsbudget, som jeres økonomi kan holde til

Et bryllup kan tage hårdt på økonomien, og der er ofte mange flere udgifter end man lige regner med. Læs med her og få gode råd til, hvordan I holder drømmebrylluppet uden at gå fra hus og hjem.

 

Fornuftigt bryllupsbudget – gå ikke fra hus og hjem

Når forlovelsesringen sidder på fingeren, begynder bryllupsforberedelserne. En af de første ting man som nyforlovet par er nødt til at overveje er, hvilket budget man har til at holde bryllup for. De fleste drømmer om et bryllup, hvor bryllupsmiddagen sidder i lige i skabet, livemusikken spiller hele natten og vinglassene aldrig bliver tomme. Selvom jeres bryllupsbudget ikke rækker til at blive holdt på en stor herregård og fragte alle gæsterne i limousiner, kan I sagtens få et bryllup, der afspejler jeres personlighed og ikke mangler noget. Et godt, hyggeligt og festligt bryllup er ikke nødvendigvis ensbetydende med et dyrt bryllup!

 

Hvor meget kan I nå at sparre op?

Når I har sat bryllupsdatoen, kan I begynde at regne på, hvor meget I kan nå og sparre op, og hvor meget brylluppet må koste, uden det går alt for meget udover jeres økonomi. Hvis I drømmer om en hel bestemt lokation, eller bruden har forelsket sig i en bestemt kjole, kan I jo vælge at gå på kompromis med datoen og sætte den efter, hvornår I mener, at I har fået sparet nok sammen.

 

Skriv alle udgifter ned

Når I har sat jer et cirka budget til hele brylluppet, kan I begynde at skrive alle de poster ned, hvor der skal bruges penge. Her gælder det om at få ALT med, lige fra de store ting som bryllupstøj, lokaleleje, livemusik/underholdning og mad til de små ting som brudebuket, bordpynt, håropsætning, duge osv. Når I har fået skrevet alle poster ned, gælder det om at undersøge markedet, så I kan lægge et cirka budget for hver post. Hvor meget må lokalet koste? Hvad med tøjet, maden, underholdningen? Her er det en god idé at være realistiske og bruge nettet som hjælp til at finde ud af, hvad de forskellige ting koster.

 

Hvor kan I spare/ gå på kompromis?

For at spare penge, er det en god idé at bruge jeres netværk. Har bruden en veninde, der er god til at lægge make-up? Er svigermor god med blomster? Var cateringfirmaet til jeres venners bryllup både godt og billigt? Hvis I vil leje et festlokale, skal I være ude i god tid for ikke at skulle slippe en herregård for lejen. I kan også overveje et telt i haven eller at leje en lade, som kan pyntes smukt og idyllisk op til et sommerbryllup. I stedet for at købe dyrt sodavand, bobler og vin i Danmark, så tag en weekendtur til Tyskland og køb drikkevarerne på vej hjem.

 

Gør det selv

I stedet for at betale dyre domme på nettet for invitationer, bordkort og pynt, så lav det selv - det er både hyggeligt, personligt og billigt. På bordet kommer man langt med karton, gulv/ sølvtuscher, små vaser, friske blomster, grangrene, kogler og hvad man ellers kan finde i naturen og hobbybutikken. Hvorfor betale flere hundrede kroner, når man selv nemt og billigt kan lave en smuk brudebuket og lægge make-uppen?