Ingen bryllupsfest uden blomster – få styr på brudebuket og blomsterdekorationer

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan brudebuketten ser ud. Med blomster er der først og fremmest mulighed for at lege med farver og blomsternes individuelle symbolik. Når brudebukettens skal laves, afhænger valget af blomster ofte af årstiden – derefter er der frit slag.

Brudebuketten bør opfylde disse ting:

  • Den skal passe til brudens stil
  • Den skal ikke være for stor eller bøvlet at bære rundt på
  • Blomsterne skal holde hele dagen
  • Blomsterne må ikke smitte af på brudens kjole

Blomster som pynt på bordene

Man kan sige meget med blomster, og samtidig er de en fantastisk smuk og romantisk dekoration, hvilket gør dem ideelle som pynt på bordene til jeres bryllupsfest. Alt efter sæsonen, og den stil I foretrækker, kan I plukke vilde blomster eller få lavet blomsterdekorationer hos en florist – husk, det behøver ikke være ekstravagant for at være flot, og bare et par enkelte blomster eller buketter i høje, smalle vaser kan gøre underværker. Nogle af de mest populære blomster til bryllupper er: liljer, syrener, roser, dahliaer, valmuer og violer.

I kan supplere blomsterdekorationerne med andre grønne og naturlige elementer såsom kviste eller flotte blade, som I kan lægge i servietringen eller blot på tallerkenerne - kun fantasien sætter grænser her.

Hvorfor skal der være blomster til brylluppet?

Blomster frembringer følelser i folk, og det kan være helt bevidst eller ubevidst. Derfor bør blomster være en helt naturlig del af dekoreringen til jeres bryllup, og de behøver ikke kun være at finde i brudebuketten eller på bordene; man kan også placere blomster ude på toilettet, gøre dem til en del af dekoreringen på gave- og buffetbordet eller noget helt tredje.