Dette skal du vide om botox før brylluppet

Oprettet af: Jacob Knudsen Alnor

På den store bryllupsdag er det vigtigt, at du er glad for dig selv, og føler dig selvsikker. En behandling med botox kan bruges til mange formål, og et af dem er at udglatte huden og minimere synlige rynker i panden og omkring øjnene. En botox-behandling er et kosmetisk indgreb, hvor man behandler de ønskede områder og blokerer de impulser, der får musklerne til at trække sig sammen og skabe rynker. På den måde får man en glattere og yngre hud.

Hvor hurtigt virker botox?

Man begynder at kunne se resultaterne fra botox efter blot 2-3 dage mens det endelige resultat kan ses efter 1-2 uger alt efter det botox-lægemiddel, der er blevet anvendt.

Kan jeg nå at få botox inden brylluppet?

Selvfølgelig kan du det! Man kan sagtens fortsætte sine daglige gøremål efter en behandling med botox, men der kan dog være hævelser eller en smule ømhed forbundet til de muskler, som er blevet behandlet. Efter en behandling med botox må man ikke røre for meget ved de steder, der er blevet behandlet, i op til fire timer. Derfor er det en god idé at få botox-behandlingen mindst en uge inden den store dag, så du kan vise det smukke resultat, uden at skulle bekymre dig om hævelser eller ømhed.  

Hvor ofte skal man have botox, og hvor længe holder det?

Botox virker kun på de muskler, hvor det anvendes. Effekten af en botox-behandling kan ses i op til 3-5 måneder. Ønsker man at bevare effekten, anbefales det at gentage behandlingen 2-3 gange årligt. Holdbarheden af botox forlænges pr. behandling, da musklerne gentagne gange blokeres for nerveimpulser og dermed på sigt påvirkes mere af selve botox-midlet.