Ideer til bryllupsbilleder

Oprettet af: Jacob Knudsen Alnor

En dag I aldrig glemmer

Bryllupsdagen er et af livets højdepunkter, som mange små piger har fantaseret og drømt om, lige siden Askepot tabte sin sko på trappen, og mødte sin prins. At blive forenet med et andet menneske i kærlighedens tegn og indgå ægteskab er en af kærlighedens mange smukke facetter, og naturligvis bør ikke en eneste detalje gå ubemærket hen.

Bryllupsbilleder foreviger smukke øjeblikke

På den store dag, skal I kun koncentrere jer om at være jer. Der sker mange ting i løbet af dagen; vielse, gæsterne ankommer, taler og gaver gives, maden nydes, og musikken spilles - ja, der er rigtig mange indtryk. Derfor er det en god idé at alliere sig med en dygtig bryllupsfotograf, som kan stå for at indfange dagens store og små øjeblikke, så ikke en eneste detalje bliver glemt.

Inspiration til bryllupsfotografier

Når det kommer til fotografering, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt. Vi kommer her med nogle bud på opstillinger og idéer til, hvordan jeres kommende bryllupsbilleder kan se ud.

  • Sort/hvid: billeder i sort/hvid giver et stilrent udseende og tilføjer et minimalistisk look.
  • Hånd-i-hånd: fotografering af brudeparret, der går hånd i hånd på en valgfri lokation
  • Nærbilleder: nærbilleder af bruden bag sit slør og brudgommen til vielsen, når alle følelser er i spil
  • Hop i luften: hvis man er til det lidt fjollede
  • Frontbilleder: klassiske billeder af brudeparret forfra, fx hvor brudgommen står bag bruden med armene om hende
  • Zoom-out: der zoomes ud, så lokation og evt. venner og familie optræder til alle sider for brudeparret, som befinder sig i centrum. Det kunne fx være på dansegulvet.

Fotografen har helt sikkert også nogle gode input til, hvordan I kan stille op, så jeres personlighed afspejles bedst muligt, og så det ikke kommer til at føles unaturligt for jer.

Undersøg omgivelserne og vælg de bedste lokationer

Foruden billeder til selve brylluppet og bryllupsfesten er fotografens fornemmeste opgave at indfange kærligheden imellem jer på nogle af de smukkeste steder, som er omkring jer. En del af jeres bryllupsplanlægning kunne derfor være, at I undersøger omgivelserne omkring vielsesstedet, eller der, hvor I holder festen. Det ville da være ærgerligt at gå glip af de bedste bryllupsbilleder, som kunne være taget i noget af Danmarks allersmukkeste natur.

Er København en by I har kær, hvorfor så ikke få taget bryllupsbilleder ombord på en kanalbåd eller oppe i Rundetårn med byen i baggrunden? Er I mere til natur, finder I også rigeligt af det på Nordsjælland. I Jylland findes der også et hav af naturskønne områder, der egner sig godt til fotografier. Har du en fotograf nær Horsens, er Sukkertoppen et rigtig godt bud på en lokation til bryllupsbilleder; fra 108 meters højde på en grøn bakketop får I her en smuk udsigt over Søhøjlandet.  

Hvordan vælger man den rette lokation til sine bryllupsbilleder?

Det er et rigtig godt spørgsmål, for det handler i høj grad om, hvor langt I er villige til at rejse, og hvor praktiske I er. Mange vælger steder, som er tæt på enten vielsesstedet eller bryllupsfesten, men er der tid, og er man villig, kan man sagtens sætte sig i en bil og køre lidt længere væk for at få det perfekte billede.

Ting I skal være opmærksomme på inden fotografering

  • Tøj
  • Accessories
  • Rekvisitter
  • Vind og vejr

Der er mange måder at gøre billeder levende på. Derfor bør I planlægge, hvilket tøj I skal have på og eventuelle accessories og rekvisitter, som I vil bruge. Husk at tage højde for vind og vejr. Uanset, om det blæser og er koldt, eller der er 30 grader og solskin, kan det bruges kreativt i fotograferingen. Hyr en professionel fotograf, for så er I sikre på at få de bedste input og inspiration til bryllupsbillederne.