Sådan får du den perfekte bryllupsinvitation

For at der skal være et bryllup af fejre, skal invitationerne sendes ud til dine gæster. Det kan være en længere proces, men de gode råd er ikke langt væk. Læs med og bliv klogere!

 

Hvad skal der stå i bryllupsinvitationerne?

Vil du have, at der ikke opstår misforståelser mellem dig og gæsterne, er der nogle informationer, der er nødt til at være med på invitationen:

 • Dato
  Først og fremmest skal datoen stå der, også selvom du måske har sendt en save the date ud. Det er vigtigt at skrive datoen tydeligt ned og evt. lige se efter et par gange, om den står rigtigt, for en fest uden gæster kan hurtigt blive tam.
 • Tidsplan for dagen
  En overordnet tidsplan for dagen er også god at have med. Så ved gæsterne, hvornår de skal køre hjemmefra, og hvornår de kan forvente at være hjemme igen.
 • Vielse- og receptionsstedet
  Skal dine gæster dukke op det rigtige sted, må du hellere oplyse om, hvor vielsen og receptionen foregår.
 • Fest- og middagsstedet
  Et bryllup kan sagtens have en vielse et sted og festen et andet sted. Derfor er dette også vigtigt at skrive. Foregår det hele samme sted, burde du også skrive dette.
 • SU-dato samt kontaktinfo
  Mange kan godt glemme at svare, hvis de ikke får en deadline. Det er derfor en god idé at give dem et vis antal dage til at svare. Skriv også nummer og mail på kontaktpersonen.
 • Link til begivenheden
  Har du taget de moderne kommunikationsmidler til dig, kan du også skrive navnet ned på den hjemmeside eller Facebookbegivenhed, du har oprettet til brylluppet.

 

Hvordan laver jeg bryllupsinvitationerne?


Grundet disse moderne tider har du mulighed for at hente meget hjælp fra diverse apps. Googler du bryllupsinvitationer, dukker der en masse muligheder op, så det er bare at vælge. Tag for eksempel et kig på hjemmesiden invii.me eller appen Greetings Island og eksperimenter med layoutet. Når invitationen er lavet, kan man med det samme sende den til sine gæster over SMS eller mail. Det er da smart! På Greetings Island kan du tilmed printe eller downloade invitationen, hvis du vil beholde nogle gammeldags dyder og aflevere invitationerne personligt.

 

Hvor får jeg hjælp til bryllupsinvitationerne?

Virker invitationsgildet uoverskueligt, og har I sat en god slat penge af til jeres bryllup? Så kan en bryllupsarrangør anbefales! Tag et møde med arrangøren og fortæl, hvilken stil du vil have på invitationerne. Så plejer de at være gode til at få dine drømme til at gå i opfyldelse.

 

Vær kreativ - lav hjemmelavede indbydelser

Vil du gå old school-vejen og lave fysiske invitationer som dine forældre og bedsteforældre gjorde det? Så er der mange muligheder! Enhver kreativ butik med respekt for sig selv har et væld af muligheder, når det kommer til at klippe-klistre det smukkeste håndlavede bryllupsinvitationer sammen. At lave dem kan være en hyggelig aktivitet, som dig og din forlovede har sammen, og dine gæster vil helt sikkert nyde at få en flot, gammeldags invitation ind ad brevsprækken.