Få en god start i dit nye hjem

Oprettet af: Lise Hansen

Glæden ved at overtage en ny lejlighed eller et hus kan hurtigt fortage sig, når man skal i gang med at flytte. Dagene op til flytningen er kaotiske, for halvdelen af tingene står det ene sted, og den anden halvdel af tingene står det andet sted. Kom på forkant med flyttekaosset, og overvej i god tid, hvordan du får den bedste start i dit nye hjem uden unødvendig stress og jag.

 

Få en flyttemand til at hjælpe

I stedet for at bruge dine fyraftener og weekender på at flytte, kan du overveje om det i stedet er en idé at få et flyttefirma til at klare opgaven for dig. Vælg et lokalt firma, for eksempel flyttefirma Aarhus, som blandt de bedst anmeldte flyttefirmaer i Jylland. De har både styr på at flytte og på at finde fra den ene bolig til den anden, og så ligger de i top 10 i Danmark, som de bedste. Du kan i stedet bruge din energi på noget andet, og slippe for det unødvendige stress.

Få ryddet ud i de gamle ting

Der kan være sjove minder forbundet med kærestebreve fra folkeskolen, plakater fra ungdomsværelset og beskadigede festivalstole, men ofte er det sådan nogle ting, der får lov til at stå i pulterkammeret, og som man først opdager når man flytter. Overvej om du har mulighed for at sortere og rydde ud i alle dine ting, inden du flytter. Det gør det lettere at pakke de resterende ting i kasser, og du slipper for et unødvendigt rod, når du flytter ind i din nye bolig. Hvis du er heldig, kan det være at du genopdager nogle gamle sager, der kan få lov til at flytte med i den nye bolig.

Sæt tid af til at komme på plads

Ideelt ville flytningen gå lynhurtigt, og muligvis kan du have alle møbler fremme på én dag. Dog skal du også huske, at det tager tid at komme på plads i dit nye hjem, og det kan hurtigt tage lang tid, hvis du kun planlægger at bruge et par aftener på at komme på plads. Sæt i stedet tid af til at komme på plads, og forbered dig, så det bliver hyggeligt. Du kan eventuelt finde en god podcast, en god playliste eller en god radiostation, så du har noget at lytte til mens du hænger billeder op og sætter nipsting på plads. Hvis I er flere, der flytter sammen, kan I også indrette boligen sammen, og hjælpe hinanden med at falde på plads. Hvis I har sat for meget tid af, kan I bruge den ekstra tid på at udforske jeres nye område.