Sparetips til brylluppet

Den store bryllupsdag er tit forbundet med lige så store udgifter, og der er mange ting, som skal holdes styr på – lige fra pynt og leje af lokaler eller partytelt til mad, bryllupskage, fotograf og underholdning. Derfor er det naturligt, at man overvejer at vælge noget fra for at spare pengepungen for alt for mange slag.

Leder I efter billigere alternativer til brylluppet, så I ikke skal vælge noget fra, kommer vi her med 5 gode råd til, hvordan I får det hele – bare en del billigere.

 

Planlægning: læg et budget

Dette er måske et åbenlyst råd, men ikke desto mindre ret vigtigt. Jo hurtigere I får et overblik over opgaver, samt hvilket budget I arbejder med, des større er sandsynligheden også for at minimere uforudsete udgifter. Det er budgettet, I arbejder ud fra.

 

Lav pynt og dekorationer selv, og lån hvad I kan fra dem, I kender

Tag ud i naturen og find nogle flotte grene eller kviste til at pynte bordene med, og pluk eventuelt vilde blomster og kom i små vaser. Lån vaser og service fra venner og familie eller tag et smut i en genbrugsforretning.

Hvis I skal pynte op i højden – fx med balloner eller lyskæder - skal I huske at anskaffe de rette stiger. Hvis I ikke selv har en alu stige eller en multistige, så kan det virkelig være en god ide at gå ud og enten låne en eller leje en. Med en alu stige, eller en multistige, kommer man rigtig langt, og I får langt bedre muligheder for at få pyntet lokalet eller teltet fra gulv til loft, uden at I skal ud og have hjælp fra dyre indretningsassistenter eller håndværkere.

 

Lær brudevalsen på Youtube

Hvorfor smide en masse penge efter en danseinstruktør, når man kan øve sig ved at se videoer på Youtube? Det er ganske gratis og kan tilpasses jeres tid og skema.

 

Lav maden selv

At bestille mad udefra kan blive en dyr fornøjelse, især hvis der er mange munde, der skal mættes. Hvis I planlægger i god tid og har overskuddet og mod på det, kan I med fordel stå for maden selv. Bed familien om hjælp, så nogle står for tilbehør til maden eller dessert. At dele opgaverne ud og bede om hjælp fra dem man kender sparer jer samtidig for penge til køkkenpersonale og levering af mad.

 

Hyr en amatørfotograf (eller spørg en ven)

Hyr en amatørfotograf, som stadig tager gode billeder men til langt under prisen for en garvet fotograf. Hvis I er heldige, kan det være, I har en god ven, som også vil kunne løfte opgaven helt gratis.