Hvidt smil til brylluppet? Alt du skal vide om tandblegning

Sådan virker en tandblegning

Brylluppet er en af de største begivenheder i et menneskes liv. Derfor er hverken valg af menu, lokation og tøj en tilfældighed. Det samme gælder smilet! For at få det perfekte smil til din store dag kan en tandblegning enten hjemme eller hos en tandlæge overvejes. Al tandblegning foretages med brintoverilte. Dette er et aktivt stof, som bruges til at oxidere misfarvninger i tændernes overflade. Ved hjælp af brintoverilte kan farvninger fra kaffe, te, rødvin eller tobak fjernes, så dine tænder fremstår lysere og hvidere. Du kan både få tandblegning derhjemme og hos en tandlæge. Vælger du en klinik, vil tandlægen udføre blegningen. Hjemmeblegning fungerer i modsætning til dette ved hjælp af blegeskinner og blegegel, som du skal anvende derhjemme i op til 12 dage.

Forberedelse: Værd at vide inden behandlingen

Inden du får foretaget tandblegning, er det vigtigt, at du søger råd hos en tandlæge. Foretager man tandblegning uden en konsultation med en professionel først, kan det nemlig forvolde stor skade på tænderne. Har man i forvejen tandproblemer, kan blegningen forværre problemerne. Herudover skal man være opmærksom på, at tandblegning kan medføre en række bivirkninger såsom hævet og irriteret tandkød. Skal du have hvide tænderne til brylluppet, er det altså vigtigt, at du tager kontakt til din tandlæge i god tid.

Oprethold dit hvide smil med disse råd

Efter tandblegningen skal du være forsigtig med indtagelse af drikke- og madvarer. Du må ikke ryge eller spise mad, som kan misfarve dine tænder. Dette skal du være særligt opmærksom på i de første 48 timer efter behandlingen. Herefter er det vigtigt, at du tager til regelmæssige tandlægebesøg og plejer dine tænder dagligt. På sådan vis vil dine tænder fremstå flotte og hvide i lang tid efter tandblegningen.