Tidsplanen for bryllupsdagen

Tidsplan til den store dag – gode råd

Efter flere måneders planlægning nærmer den store dag sig med hastige skridt, og nu gælder det tidsplanen til den store dag. Det kan være en god idé at have en decideret liste med ting, I skal nå dagene op til brylluppet og på selve dagen. Læs med her for at få gode råd til, hvordan I bedst prioriterer tiden lige op til og på jeres bryllupsdag.

 

  1. Før brylluppet

Det er vigtigt, at I har ordnet alle de ting I overhovedet kan inden selve bryllupsdagen, for at stresse mindst muligt på dagen. Der er naturligvis stor forskel på, hvordan brudepar vælger at afholde deres bryllup, og derfor er det heller ikke muligt at skabe en fast tidsplan, der gælder for alle bryllupper.
Man kan dog gå efter disse tommelfingerregler: Sørg for at brudekjole og jakkesæt er hentet fra butik eller skrædder og sidder HELT som det skal, så I ikke skal stresse over det på dagen. Bordpynt, blomster, brudebuket og bryllupskage kan oftest også hentes/købes et par dage i forvejen og opbevares derhjemme. Man bør også få bekræftet alle aftaler om fx madlevering, kage og lignende før bryllupsdagen. Afhængig af, om I holder brylluppet i privaten eller i lejet lokale, kan det også være en god idé at bordet er dækket og lokalet pyntet dagen før, så der er mere tid til make-up, hår, tøj og mentale forberedelser på den store dag.

 

  1. Om morgenen på bryllupsdagen:

I Danmark er det tradition, at brudens mor og tætteste veninder sørger for morgenmad til bruden på bryllupsdagen, hvorefter alle gør sig klar sammen og eventuelt får ordnet hår og makeup af professionelle. Det er en god idé at sætte flere timer af til morgenmad samt hår og make-up, så der er tid til at rette op på småfejl undervejs. Bryllupsdagen er en dag, hvor alle har nerverne udenpå tøjet, og derfor er det vigtigt at sætte god tid af til de forskellige ting.

 

  1. Vielse og fotografering om formiddagen eller eftermiddagen

Når bruden og gommen er kommet i tøjet, er det tid til at komme afsted mod kirken. De fleste vielser foregår mellem 12 og 15. Efter vielsen, skal der være god tid til at komme ud af kirken, så brudeparret kan hilse på alle gæsterne. Herefter vælger mange nygifte at blive fotograferet på en enkelt eller flere lokationer for at forevige dagen med skønne billeder. Til vielse og fotografering, er det en god idé at sætte 2-3 timer af, så I har god tid til at få de helt perfekte billeder i kassen.

 

  1. Eventuel reception og bryllupsfest

Efter vielse og fotografering er der flere måder at gøre det på. Nogle brudepar vælger at have et par timer mellem vielse og bryllup, så gæsterne kan komme hjem og skifte tøj og gøre sig klar til festen. Andre brudepar vælger at holde reception, hvor de ofte også inviterer gæster, der ikke er inviteret til bryllupsfesten om aftenen. Her har brudeparret altså mulighed for at invitere alle, de egentlig gerne ville have med til brylluppet, men hvor budgettet måske satte en stopper. Det er også her, brudeparret har ordentlig tid til at snakke med deres gæster, for om aftenen vil der med stor sandsynlighed blive afholdt mange taler og underholdning. Nogle brudepar vælger at spise bryllupskagen til receptionen, mens andre spiser den om aftenen efter bryllupsmiddagen. Bryllupsfesten er oftest det, der fylder mest på bryllupsdagen, og her er det essentielt, at brudeparret ikke selv har arrangeret for meget, da der skal være plads til gæsternes input. Noget man dog bør planlægger på forhånd er brudevalsen, så brudeparret og gæsterne ikke har fået alt for mange drinks inden da.