7 gode råd til bryllupsgæstens påklædning

De 7 gode: sådan må du IKKE klæde dig som bryllupsgæst

Er du inviteret til bryllup i den nærmeste fremtid, er du måske allerede i gang med at overveje, hvad du skal tage på. Inden du tænker mere, bør du stoppe op og læse med her, for der er nemlig klokkeklare regler for, hvad især den kvindelige bryllupsgæst må og ikke må tage på. Læs med her og vær sikker på, at du ikke træder nogen over tæerne på den store dag.

 

#1 Dresscode?

Nogle brudepar er så tjekkede, at de på forhånd tager stilling til, hvad de gerne vil have, at deres gæster iklæder sig, og så skriver de gerne en dresscode ind i indbydelsen. Gør de det, er det nemt for dig. Du skal bare følge brydeparrets ønsker, og er du i tvivl om, hvad de mener, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

 

#2 Gå en stor bue udenom hvid

Det allerstørste fy-fy for den kvindelige bryllupsgæst er en hvid kjole. Lige præcis denne dag har bruden ene og alene ret til at skille sig ud og være den, alle lægger mærke til – og det er hun altså ikke, hvis der render 20 kvinder rundt i hvide kjoler. Så gå en stor bue udenom dem.

 

#3 Ikke så meget pomp og pragt

Når du vælger din kjole til brylluppet, er det en god idé at tænke i volumen – ikke jo større desto bedre, men faktisk helt modsat. Det sender nemlig det komplet forkerte budskab, hvis du som bryllupsgæst tropper op i et ordentligt skrud, som er både større og vildere end brudens kjole. Hold det simpelt.

 

#4 ... men alligevel lidt

Når det så er sagt, skal du naturligvis ikke møde op i dit slaskede søndagstøj eller dine gamle, forvaskede jeans. Du skal udstråle, at dagen også er noget særligt for dig, og at du har tænkt over din påklædning. Det er en svær balance at ramme, men undgår du hvid, volumen og jeans, er du allerede godt på vej.

 

#5 Gennemsigtighed

Har du lyst til at afprøve en ny tendens til brylluppet, skal det i hvert fald ikke være den med gennemsigtige beklædningsgenstande. Som bryllupsgæst skal du for alt i verden undgå gennemsigtige kjoler, toppe og deslige – på den måde tiltrækker du dig alt for meget opmærksomhed, hvilket bruden sikkert ikke vil være helt tilfreds med.

 

#6 Dyb udskæring

… det samme gælder dybe udskæringer. Gem det til din næste bytur, hvor du gerne må tiltrække dig opmærksomhed.

 

#7 Sort deler vandene

Der er mange skrevne og uskrevne regler om bryllupspåklædning, som alle er enige om, men sorte kjoler er én af de ting, som deler vandene. Nogle mener, at sort hører sig begravelsen til, mens andre sagtens kan se sort som en elegant og festlig farve. Spørg eventuelt bruden, hvad hun mener. Det er trods alt hendes store dag.