Brudens lingeri

Oprettet af: Mona Sørensen

Brudens mange valg - det rigtige lingeri

Mange brude drømmer om at finde det perfekte sæt undertøj, som får hendes nygifte mand til at tabe kæben. Det kan dog være svært at finde en balance mellem forførende og praktisk, for de tætsiddende kjoler med dybe udskæring både an og bagtil, kan være en udfordring. Det forkert undertøj kan lave ønskede buler og få dig til at se større ud, end du egentlig er.

Det vigtigst at du føler dig tilpas i din kjole, for dagen og festen kan være lang. Ønsker du derefter at skifte til noget mere sexet og forførende, kan du altid gøre dette, når I forlader festen.

 

Hvornår skal du købe undertøjet?

Brug den først kjoleprøvning, som en chance til at finde ud af hvilken form for lingeri, der vil fungere bedst. Modstå trangen til at købe undertøjet før prøvningen, da du vil lære en masse om, hvor og hvordan du skal have støtte, og om der evt. er nogle ændringer i kjolen, som gør, at du skal bruge andet undertøj.

Ring derefter til lingeributikken og lav en aftale. De fleste butikker sætter glædelig tid til side til brude og kan være bedre forberedt (og lagerført!) til når du kommer. Tag også et billede med af din kjole, så ekspedienten kan finde det rigtige lingeri.

 

BH’er og trusser

Hvis du ikke har en stor barm, kan det være, du slet ikke har brug for en BH, hvis kjolens overdel sidder tæt og er kraftigt opbygget, kan kjolen være støtte nok i sig selv. Hvis du ønsker mere støtte, kan du altid spørge skrædderen om han vil indsætte en BH eller et korset. For andre kjoletyper skal du overveje hvad du ønsker BH’en skal gøre, og hvilken der fungerer bedst. Der findes et utal af BH’er, som passer til både dybe udskæringer foran og racerbacks bagved.

 

Hvilken type trusser du skal bruge, afhænger af din kjole.

Tænk på dine undertøjsvalgmuligheder som 3 kategorier: klassisk, sømløs og formgivende.

Klassisk kategorien passer til de volumniøse kjoler, eller om er lavet af tykkere og tungere stof, og tillader bruden at have mere sjov med valg af undertøj.

Sømløse trusser er til dig med en tætsiddende kjole, eller hvis kjolen kun har et enkelt lag. Er undertøjet for tykt eller med søm, kommer en uønsket trussekant ofte til syne.

Formgivende undertøj er til bruden, der fremhæver kropsdele – såsom talje, numse eller barm. Der er mange forskellige og flotte valgmuligheder i dag, så tro ikke du er begrænset til hudfarvede cykelshorts. Du skal dog være opmærksom på, at dit ’shapewear’ skal passe perfekt, ellers risikerer du at få underlige linjer, steger og buler.

 

Brudens undertøj giver mange muligheder for personalisering inde for rammen af, hvad der er muligt med hensyn til kjolens form. Du bestemmer selv, hvad du vil fremhæve eller skjule – og måske købe et ekstra sæt, til når gæsterne er taget hjem.