3 idéer til mandens bryllupstøj

Oprettet af: Nellie H.

Bryllupstøj til manden? Det skal du være opmærksom på

Bryllupsdagen er en af de vigtigste dage i en mands liv. Det er her, man forenes med sin elskede i en smuk fejring, der helst skal være mindeværdig. Når man skal planlægge sit bryllup, er der således mange formaliteter, man skal have på plads. Der er lokationen, gæstelisten, maden ... Listen fortsætter – men en af de væsentligste punkter er beklædningen! For gommen er det kutyme at dukke op i et jakkesæt. I dag findes der imidlertid mange forskellige versioner af bryllupstøj til manden. Af den grund kan det være en stor fordel at alliere sig med professionelle indenfor området. Har man allerede en idé om, hvordan bryllupstøjet til manden skal se ud, kan en erfaren tøjmand hurtigt finde det helt rette jakkesæt. Når man har det på plads, bør man overveje de tilhørende accessories. Hver en detalje i beklædning kan nemlig være med til at skabe et unikt minde. Som gom kan du eksempelvis få manchetknapper med indgraveringer, en lommeklud eller et smukt ur indkøbt til lejligheden. Kun fantasien sætter grænser, når du skal se skarp ud på livets største kærlighedsdag.

 

Klassisk jakkesæt eller black tie? Sådan vælger du

Ofte slår de nygiftes bryllupstøj tonen an for festen. Det bør derfor aldrig være en tilfældighed, hvad man vælger at iklæde sig – særligt ikke som mand. Er du i tvivl om, hvilket jakkesæt der passer bedst til din stil, er du kommet til det rette sted. I det følgende vil vi gå i dybden og opridse de grundlæggende forskelle mellem jakkesættene, så du kan blive klogere på dit valg:

Vægter du traditionerne højt? Så skal du overveje at købe et klassisk jakkesæt til dit bryllup. Det klassiske jakkesæt fås i mange forskellige farver, men ses som regel i en smuk mørkeblå når gommen træder ind. Jakkesættet har et mere formelt snit end andet bryllupstøj til mænd – og så fås det i naturmaterialer. Vælger du et klassisk jakkesæt i ren hør, uld eller silke, vil du føle dig komfortabelt hele dagen. Dette skyldes, at disse rene materialer gør jakkesættet luftigt og tempereret. Mange vælger at tage en vest på indenunder samt et slips eller en butterfly. Mulighederne er mange, og derfor bør du altid alliere dig med en professionel tøjmand, inden du træffer den endegyldige beslutning.

Eftersøger du i stedet en stilren løsning, bør du overveje black tie som bryllupstøj til manden. Black tie, eller smoking, er et elegant valg til gommen. Med den smukke franske krave på skjorten og en sort butterfly er looket gennemført. Mange vil påstå, at black tie ikke hører til som bryllupstøj – vi vil erklære os uenige. Smoking er det perfekte valg som bryllupstøj til manden, fordi jakkesættet både udstråler selvsikkerhed og formalitet. Ønsker man at gå væk fra det sorte look, findes denne type jakkesæt i mange forskellige farver og materialer. Herudover findes der mange lækre accessories til et black tie – heriblandt de flotte laksko og seler. Uanset hvad du drømmer om, er der rig mulighed for at få et fuldendt og unikt look.

 

Skil dig ud med et funky look

Du kan også sprænge rammen, når du skal vælge bryllupstøj til manden. I dag findes der nemlig et hav af valgmuligheder, og varianterne af jakkesæt spænder vidt. Du kan eksempelvis tilføje et farverigt og sprudlende element til dit klassiske jakkesæt i kraft af et flot slips eller en lommeklud. Drømmer du om at præge dit bryllup med mindeværdige mønstre og farver, kan du få en unik habitjakke med blomster, tern eller lignende mønstre. Hvis du er modig, er det den helt rette vej at gå. Du bryder ikke kun normer, men skiller dig ud og skabe et udtryk, som folk med garanti vil huske dig for. Så giv den gas! Det er efter alt din dag – og den skal fejres med manér!