Når brudgommen skal finde det rette bælte

Gommens bælte 

Om gommens outfit er gennemført, kan ses ved hans ”attention to detail”: Er skoene poleret, sidder butterflyen rigtigt, og hvad med farverne på bælte, ur og sokker? Det er ikke noget, man lægger mærke til, hvis det fungerer, men det er især noget, man lægger mærke, hvis man ikke gør. Accessories er vigtig at være opmærksomme på. I denne artikel fokuserer vi på bæltet: en ekstra beklædningsgenstand til ens suit, der også har en funktion: bæltet holder bukser oppe og holder dem stramme. Samtidig er bæltet også den genstand, der skaber tydelig forbindelse mellem overdel og underdel, så det er vigtigt at have valgt rigtigt.

 

Bæltetyper og jakkesæt

Når du skal vælge bælte, kan du gå to veje: Formel og mindre formel. Hvad du ender med, er afgørende for, hvad du udstråler. Et formelt look kan være lukket, men det kan vise overlegenhed, styrke og magt – ting, der er værdsat i en mand og giver anledning en stemning af tradition og respekt. Et mindre formelt look opfordrer til at tage skuldrene ned og slappe af i momentet – samtidig ser man stadig godt ud. Når du kigger på et formelt look, er der tale om en gennemført farvekoordinerende. Det vil sige, at f.eks. læderbælter har samme farve som lædersko. De unikke bælter til mænd i læder er godt til det formelle look og vil sikre dig et gennemført udtryk. Skal det være mindre formelt, må der gerne være mindre variationer mellem farverne og materialer – dog ikke for meget, så du ikke fremstår sløset og ligeglad.

 

Pasform om livet

Det sidste, du skal overveje, er hvordan stort bæltet er, og hvordan. det sidder på kroppen. Det skal gerne sidde tæt uden at være for stramt. Du er mest begrænset af buksestropperne, da stropperne kun passer til bestemte størrelser. Det er derfor anbefalet at vælge et bælte, der er smallere end buksestropperne, så det ikke ødelægger figuren.