Den smukke brudebuket

Brudebuketten er helt speciel

En brudebuket er ikke ligesom andre buketter. Brudebuketten skal komplimentere bruden og fremhæve hende bedst muligt. Når bruden går op ad kirkegulvet i en helt hvid kjole, skal blomsterne bidrage med farve og glæde, da de bliver en del af hendes outfit denne dag. Nogle brude bliver så glade for deres buket, at de vælger at få den tørret til minde om den store dag.

 

Der er dog nogle ting du skal overveje, inden du beslutter dig:

  • Hvilken form skal buketten have?
  • Hvilke blomster skal indgå i buketten?
  • Hvem skal lave buketten?
  • Hvad skal buketten udstråle?

Selvom blomster er årstidsbestemte, kan dekoratører i dag få blomster fra hele verden, uanset årstid, og derfor kan næsten alt lade sig gøre.

Tager du udgangspunkt i årstidens blomster, er du sikret et naturligt, smukt resultat. Tag gerne afsæt i din egen eller din forlovedes yndlingsblomst, som kan indgå i buketten. Ønsker du en naturlig buket, kan du selv binde en fra jeres egen eller dine forældres have, eller måske bruge blomsterne fra en grøftekant eller skov.

Det er en fordel, at inddrage en blomsterbinder i valget af blomster, da de kender holdbarheden og hvordan blomsterne holder sig bedst. Det sikrer dig, at buketten holder sig frisk i både kirke, ved fotografering og til festen.

 

Bestilling af buketten

Bestil gerne bryllupsblomsterne hos dekoratøren 3 måneder inden brylluppet. Derved sikrer du dig, at du er tidsnok. Du kan vente indtil 3 uger før brylluppet, med at lægge den endelige bestilling.

At binde en brudebuket er en kunstart og meget anderledes fra at binde en almindelig buket. Vælg gerne en blomsterdekoratør, der har stor erfaring inden for binding af blomsterbuketter. Undersøg gerne blomsterbinderens hjemmeside og Facebookside, for bedømme tidligere brudebuketter. Derudover kan du også tage i butikken, for at undersøge binderens stilart og æstetik.

 Læs også: Personlig buket

Hvem bestiller buketten?

Ifølge traditionen er det gommen, der skal vælge brudebuketten, og bruden må ikke vide noget om udformningen. Han skal sende den som gave til sin brud, således hun modtager den, når hun gør sig klar. Det er dog de færreste brudepar, der følger traditionen. Brudebuketten er en buket for livet, og mange brude kan huske detaljer om deres buket fra bryllupsdagen. Nogle brude får deres brudebuket tørret, så de kan mindes den store dag.

Mange gomme føler, det kan være skræmmende, at vælge en buket på sin bruds vegne. Men husk at anstrengelsen vil blive husket! Tager han udfordringen op og vælger brudebuketten, har vi et enkelt råd: Medbring et billede af bruden (gerne i brudekjolen), som blomsterdekoratøren kan gå ud fra. Derved kan hun bedre rådgive dig om valg og muligheder, så din kommende viv bliver vild med blomsterne.

Det ses dog oftest, at det er bruden selv, der vælger brudebuketten, eller at det bliver en fælles opgave. Brudebukettens form kan nemlig fremhæve former og silhuet, og derfor ønsker bruden ofte at være indover.