Hvad skal I overveje i forhold til valget af vielsesringene?

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Vielsesringene

At vælge en vielsesring virker som en meget mere ligetil opgave end at vælge en forlovelsesring – og skal du have begge dele? Vielsesringe symboliserer ægteskab, og må ikke benyttes før vielsesceremonien. Ringenes traditionelle betydning symboliserer kærlighed og et evigt bånd mellem ægtefællerne. Ringenes form er en cirkel, som symboliserer evighed, da en cirkel er en form, som aldrig slutter.

 

Forlovelsesringe og vielsesringe

Der er ingen tradition der bestemmer, hvorvidt man skal have både forlovelsesring og vielsesring. Der er mange, der vælger at bruge deres forlovelsesringe som deres vielsesringe, mens andre vælger billigere forlovelsesringe og køber dyre vielsesringe, når de skal giftes. Nogle par vælger, at det kun er kvinden, som skal have en forlovelsesring, som oftest med diamanter eller ædelstene i, mens andre også køber til manden. Det er jeres budget og ønsker, som bestemmer hvorvidt I ønsker både forlovelsesringe og vielsesringe.

 

Ringen skal sidde på højre – eller?

Der har været stor uenighed om, hvorvidt en vielsesring skal sidde på venstre eller højre ringfinger. Nogle siger venstre, fordi de mener, at der løber en åre direkte til hjertet fra venstre ringfinger. Andre mener, at ringen skal sidde på den hånd, som man afgiver sit troskabsløfte med, hvilket er højre hånd.

I Danmark og en række andre europæiske lande vælger de fleste at bære vielsesringen på højre ringfinger, mens den sædvanligvis sættes på venstre ringfinger i USA og Canada. Vi har yderligere kutyme for, at forlovelsesringen bæres på venstre ringfinger og flyttes over på højre, hvis den også skal bruges som vielsesring.

 

En ring for livet

Mange tror, at det er nemmere at vælge vielsesringene end forlovelsesring – hvilket I hurtigt vil opdage er forkert. Vielsesringen skal I bære resten af livet, så udseendet skal falde I jeres personlige smag. Ofte får kvinden en sten eller flere i sin ring, men det er også blevet meget moderne, at manden kan have en sten i sin ring, hvis han ønsker. Ædelstenene siges at besidde forskellige egenskaber, og her får du de populæreste:

  • Diamant Uskyld og troskab
  • Agat Held og sundhed
  • Ametyst Oprigtighed og ærlighed
  • Rubin Skønhed og lidenskab
  • Safir Klogskab og fantasi
  • Smaragd Kvinder: Blidhed og frugtbarhed
  • Mænd: Inspiration og dybe følelser

 

Ringenes holdbarhed

Det er vigtigt at vælge en ring efter jeres æstetiske sans, men også at vælge en ring, som kan holde til at blive brugt – også til arbejde og fritidsaktiviteter. Guld, som ofte bliver brugt i vielsesringe, varierer fra 8 til 24 kart. Hvis I vælger 24 karat, som er ren guld, vil metallet være blødere, og anbefales generelt ikke til ringe, end hvis i valger f.eks. 14 karat, som er 58,5% guld.

Der findes et utal af muligheder for vielsesringe, da de varierer i materialer, mønstrer og former. Udvalget er stort, og det er vigtigt, at I tager jer tiden, til at finde de rigtige ringe. Det kan sagtens betyde, at I skal besøge flere forskellige forretninger og sende ringe retur, hvis de er købt på nettet. Giv jer tiden, da I trods alt skal bære dem resten af livet.