Hvor vigtig er sløret?

Oprettet af: Lisette Ulriksen

Sløret

Brudeudstyret har undergået store forandringer gennem tiden, men en ting der ikke har ændret sig, er brudesløret. Nogle brude vælger at bære et slør, mens andre vælger det fra. Der er ingen regler for brudesløret, så vælg et ud fra din personlige stil og smag.

 

Hvorfor et slør?

At bære et brudeslør er en af de ældste traditioner i brudens påklædning. Slørets tidlige funktion var at beskytte bruden mod onde ånder, ved at dække hendes ansigt. Det er desuden og derfor, at bruden bliver ført op ad kirkegulvet, så hun ikke snubler grundet manglende udsyn. Sløret dækkede også brudens ansigt i tilfælde af arrangeret ægteskab, så manden ikke kunne løbe væk og ændre mening.

Senere blev sløret et syn på renhed og uskyld, som i dag har udviklet sig til en romantisk tradition. 

 

Brudeslør er lavet af tyl eller blonder og kommer i mange forskellige stilarter, så du kan helt sikkert finde et, som vil matche dig og din kjole. Der findes mange forskellige længder for slør:

  • Skulder Går til omkring skulderlængde
  • Albue Det klassiske slør, der passer til de fleste brudekjoler. Går til omkring albuelængde
  • Fingertip Et langt slør, der strejfer fingerspidserne – også et klassisk valg, der passer til mange brude
  • Gulv eller waltz Slutter et sted mellem knæet og anklen, som du kan ’valse’ i
  • Kapel Et mere formelt type slør, der lige når gulvet og har ofte flere lag
  • Katedral længde Det mest formelle slør, som har det royale tilnavn ’Det kongelige slør’ og bæres sammen en brudekjole med langt slæb.

 

Du kan vælge lige det slør, som du synes passer din teint og kjole, vælg dog altid et slør der er i samme farve som din kjole – color blocking er fedt til hverdag, men ikke til dit bryllup! Der er dog et par få tanker du skal gøre dig, når du køber dit slør.

Du skal grundigt overveje din højde og kjolens stil, da det bestemmer, hvilket type slør, der passer bedst til dig. Er du petit og bærer en lang, tætsiddende og enkel kjole vil et puffet slør i skulderlængde få dig til at ligne en champignon, hvorimod et længere slør i fingertip-længde vil forlænge kroppen.

Sløret er en tradition, som gennem tiden har mistet sin betydning. I dag bærer bruden slør, fordi hun synes det er smukt.