Tilbehøret, som du ikke kan leve uden på dagen

Oprettet af: Mona Sørensen

Find det rigtige tilbehør

Når du har fundet din perfekte brudekjole, så er det tid til at vælge brudetilbehør. Brudeundertøj, sko, smykker og slør er de vigtigste tilbehør, som vi allerede har været inde på. Behøver man egentlig andet? Ja, hvis du synes! Nogle brude kan lide den rene og enkle stil med blot brudekjole og slør, mens andre vælger brudetilbehør til at komplimentere kjolen på den store dag.

 

Brudetilbehør

Brudetilbehør komplimenterer brudekjolen og dig som brud. Lad din personlige smag skinne igennem, når du vælger tilbehør og husk ikke at vælge for meget. Er din kjole fyldt med broderier og tilbehøret med perler, kan det hurtigt gøre indtrykket rodet. Vil du gerne give din kjole lige det ekstra, foreslår vi dette som tilbehør:

 

Tasker

En brudetaske eller clutch som en del af dit brudetilbehør lader dig have små vigtige ting med dig i løbet af dagen. Taskens indhold kan f.eks. være:

  • Concealer
  • Pudder
  • Mascara
  • Panodiler
  • Lommeletter
  • Lipgloss
  • Parfume
  • Sikkerhedsnåle
  • Plaster

 

Vælger du ikke at have en taske med dig, kan en brudepige eller søster bære tingene for dig – så skal du bare være sikker på, at du let kan komme i kontakt med vedkommende. 

Taskerne kommer i alle stilarter, lige fra pyntet med sten og fjer til de helt enkle. Overvej hvad du vil have med, og ønsker du kun at have en concealer og lipgloss med, behøver du kun en mindre taske, end hvis du f.eks. også tager parfumen med.

 

Bolero

Vejret herhjemme kan være meget omskiftelig, og vinden kan ofte føles kølig selv om sommeren. Kan du ikke lide at vise arme eller let kommer til at fryse om skuldrene, er en bolero et oplagt valg. En bolero dækker skuldrene let uden at virke tung og giver et feminint og elegant udtryk.

 

Hårpynt

Hårpynten komplimenterer alle brudekjoler fantastisk. Dog vælger nogle brude bevidst hårpynten fra, for at skabe et ’understated’ look. Mulighederne for hårpynt går lige fra det meget fine diadem til enkle hårnåle med perler.

 

Nylonstrømper

Ikke alle brude vælger at bære nylonstrømper som en del af brudeundertøjet, men hvis du gør, har du tre muligheder: selvsiddende nylonstrømper, nylonstrømper til hofteholder og nylonstrømpebusker. Nylonstrømper passer bedst til en lukket sko, men vælger du en sandal, skal strømpen være uden forstærket hæl og tå. Du skal selvfølgelig vælge det, som du har det bedst i. En selvsiddende eller en nylonstrømpe til hofteholder er et sexet indslag, til dit brudeundertøj. 

 

Strømpebånd

Et strømpebånd er sødt, og giver et sexet strejf til dit brudeundertøj. Strømpebåndet forbindes også med traditioner: på opfordring fra gæsterne, primært de mandlige, viser bruden sit strømpebånd frem – ofte flere gange. Gommen skal fjerne strømpebåndet, som kan ske med bind for øjnene eller med munden, skal det smides ud blandt de ugifte mandlige gæster.

Tilbehør, eller fraværet af tilbehør, komplimenterer brudens kjole. At finde det perfekte tilbehør kan være svært, men husk reglen: Jo flere detaljer og pynt på brudekjolen, jo mindre detaljeret tilbehør.