Botique Bonica giver dig gode råd til blomsterdekoration

Oprettet af: Jette fra Boutique Bonica

Blomster skaber stemning

Smukke blomster er et must til et bryllup, uanset om det er i brudebuketten eller på bordene i festlokalet, så skaber de en skøn stemning ved et bryllup. Derfor er det vigtigt at vælge de helt rette blomster, som passer til jer som par og til den fest, I vil holde.

Valget af blomster er nemlig meget individuelt, fortæller Jette fra Boutique Bonica, som sælger kunstige blomster. Kunstige blomster holder i rigtig mange år, så hvis der er nogen, der ved, hvordan man skaber noget tidløst, så er det Jette. Derfor har jeg bedt hende om at komme med nogle gode råd til at vælge de rette blomster til brylluppet.

 

Sådan vælger du de rette blomster til brylluppet 

Kend dit farvetema! Når du skal vælge blomster, er det vigtigt at kende sit farvetema, forklarer Jette. Har I valgt dug, lys eller servietter, så fortæl det til den, som I har valgt skal stå for blomsterne. Så han eller hun kan sørge for, at blomsterne matcher, og på den måde skaber I en helhed til brylluppet.

 

”Det er vigtigt, at der er en form for balance i de farver, man vælger. Det giver ro”, siger Jette. 

 

Der findes ingen formel for, hvilke farver der passer sammen. Det er derfor, det er vigtigt at kende grundfarven, så man kan arbejde ud fra den.

 

”Hvis man har en grundfarve, kan man finde farver der passer dertil. Man kan gøre farverne lysere og lettere eller have lidt mørkere farver for at give karakter. Det er her, jeg kan hjælpe, så der kommer en balance”, siger Jette.

 

Hun nævner, at de klassiske farver til et bryllup er hvid, elfenben og måske fersken og rosa for at give det lidt farve. Men det kan også være en blanding af rød, orange og pink, hvis der skal lidt mere knald på.

 

Vælg de rette blomster

Når det kommer til valget af blomster i buket og dekorationer, er det også med udgangspunkt i, hvad I kan lide. Er der en bestemt blomst, som skal gå igen, eller er I mere fokuseret på de rette farver? Blomsterhandleren kan hjælpe med at guide jer, så I vælger de blomster, som stilmæssigt passer ind.

 

”Vi snakker om, hvad I kan lide, og så finder jeg nogle ting frem, som spiller godt sammen. Der er ingen facitliste, for det er et mere følelsesmæssigt valg, fordi det handler om smag”, siger Jette.  

 

Hvad med efter brylluppet?

Der er mange, som vælger at få deres brudebuket tørret, så de kan gemme den som et minde, men du kan også vælge at få den lavet i kunstige blomster, så den står smukt i mange år fremover. Kunstige blomster bevarer nemlig farverne, så den ser ud som på bryllupsdagen. Det er faktisk ikke meget dyrere at få brudebuketten lavet i kunstige blomster fremfor de ægte, fortæller Jette, så overvej lige at give hende et besøg, inden I vælger buketten.

Dekorationerne på bordene kan også laves i kunstige blomster, så I kan have dem stående fremme derhjemme efterfølgende. I kan også vælge bare at få lavet én – måske den ved højbordet, for man kan sagtens blande kunstige blomster og rigtige blomster til festen. Hvis I gerne vil genbruge dekorationen derhjemme, anbefaler Jette, at man snakker om det, når der skal vælges farver.

 

”For så skal det også være farver, der passer ind i hjemmet”, siger hun.

 

Derudover er de kunstige blomster også helt ideelle, hvis man er allergisk overfor blomster eller skal rejse for at holde brylluppet, for buketten kan fint klare turen.

 

Gå efter din smag

Det er altså vigtigt at kende sit farvetema, når I skal vælge blomster, så der kommer en sammenhæng i brylluppet. Jette snakker om en ro, der opstår, når der er balance, og det giver god mening for mig. For mange farver, der stikker i hver sin retning, giver et kaotisk billede, mens farver der passer sammen, bare ser skønne og rolige ud – også selvom der er knald på farverne.

Og husk lige at tænke over, hvorvidt du vil gemme buketten efter brylluppet – det er i hvert fald værd at overveje at få den lavet i kunstige blomster, så den står ligeså smukt som på bryllupsdagen. 

 

Dette indlæg er sponsoreret.