8 ideer til en rustik borddækning

Oprettet af: Linette Smidt

8 tips til et rustikt bryllupsbord

I bryllupsplanlægningen er I helt sikkert faldet over billeder af den rustikke stil med markblomster, naturlige elementer og massere af levende lys og god atmosfære. Nøgleordene for borddækning og pynt er her de afslappende, rustikke og landlige elementer, der alt sammen bidrager til den hyggelige stemning. Selvom det kan se helt henkastet og spontant ud, er der alligevel overvejelse at gøre sig, for at skabe det fuldendte resultat. Denne guide giver gode tips til de forskellige områder, hvor udtrykket kan gøres mere rustikt.

 

  1. Lokation

Først og fremmest må I afgøre, hvor festen skal holdes. Det kan være svært at få fremtryllet den helt rigtige stemning i et forsamlingshus eller et lukket telt. Hvis I har mulighed for at være udendørs, kan den naturlige atmosfære nemt skabes. Gamle lader eller renoverede stalde til formålet kan også give en god charme med den rigtige udsmykning.

 

  1. Blomsterne

Hvis det er sæson, kan vilde blomster fra egen have, skov eller mark være en billig og passende løsning til det rustikke bryllup. I denne stilart må det nemlig ikke være for overgjort, så små hjemmebundne buketter som fordeles rundt på bordene er klart at foretrække. Alternativt kan grønne grene og andet naturpynt erstatte de traditionelle blomsterdekorationer. 

 

  1. Bordpynten

Brug gamle glasflasker eller syltetøjsglas uden etiketter som vaser til både blomster og lys. Sørg for at stille dem i små formationer eller på fade, så de ikke optager for meget plads. Som bordkort fungerer håndskrevne navne på brunligt papir særdeles godt til stilen.

 

  1. Belysningen

Levende lys gør hele forskellen her. Hvis det er muligt kun at gøre brug af dette, skaber det den helt rigtige hyggelige stemning, når mørket falder på. Alternativt kan der også hænges lyskæder op.

 

  1. Farvetemaet

Hold jer til naturlige og afslappede nuancer, og helst ikke for mange farver. Gamle træborde giver et flot look, men kan dette ikke skaffes, går hvide duge også an. Skab udtrykket ved at gøre brug af naturen i pynten.

 

  1. Gør brug af naturen

Meget af pynten kan hentes i naturen. Kogler, mos og grene kan give et harmonisk udtryk.

 

  1. Tænk opad – brug loftet

Hvis I har mulighed for det, kan I hænge glas eller flasker ned fra bjælker i loftet. Put lys eller blomster i glassene, men sørg for at de ikke forstyrrer udsynet for gæsterne ved bordet.

 

  1. De små detaljer

Det er ikke kun på bordene, at stilen kan gennemføres. Ved at stille pynt rundt omkring skabes et bedre helhedsindtryk. Halmballer, trækasser eller lanterner af glas bidrager fint til udtrykket. Skriv bordplanen eller menuen på en træplade og server maden på rustikke fade.

 

Hold det simpelt

Ved at følge ovenstående tips eller holde jer til ideen bag, kan I selv skabe jeres rustikke bordpynt til brylluppet. Sørg for hele tiden at tænke på hyggen og atmosfæren -  det vil helt sikkert afspejle sig i det færdige resultat. Ved at vælge den rustikke pynt bliver brylluppet både stilfuldt, enkelt og økonomisk fornuftigt.