Alternativ bordplanen

Lad gæsterne finde deres borddame/bordherre – 6 alternative måder

I kan vælge at gå den klassiske vej og lave en gæsteliste til jeres bryllup, men I kan også vælge at lade gæsterne finde deres borddame/bordherre til selve festen, og på den måde løsne op i stemningen allerede fra start.

 

Løsn stemningen op fra start

Hvis I ikke er så meget til den traditionelle og formelle bordplan, kan I som brudepar vælge at gå alternativt til værks. Fordelen ved først at få tildelt sin borddame eller bordherre til selve festen er, at gæsterne bliver placeret på en måde, som man normalvis ikke ellers ville placere dem. På den måde kommer brudgommens og brudens familie og venner til at snakke på kryds og tværs og lærer på den måde hinanden bedre at kende. Her er 6 alternative idéer til at gå til bords på på jeres bryllupsdag:

 

  1. Find dit match

Denne leg er både sjov og simpel. Brudeparret køber et sæt spillekort eller nogle postkort og klipper dem midtover. Alle herrerne får den ene halvdel af postkortet/ spillekortet, og kvinderne får den anden. Herefter gælder det om at finde den person, som har den anden halvdel af kortet.

 

  1. Syng dig til din bordherre/borddame

Denne gå-til-bords leg er sjov og vil med det samme løsne stemningen op, så I får en grinende start på jeres bryllupsfest. Brudeparret vælger en velkendt sang, som de printer ud på papir og klipper i stykker, så hver gæst får en bid på nogle få ord eller en linje. Hver gæst trækker et stykke papir, og herefter gælder det så om at sætte sig i en rækkefølge, så sangen giver mening. Denne leg fungerer bedst, hvis I sidder ved langborde.

 

  1. Kender du dine gæster godt?

Kender I alle jeres gæster godt, er dette den perfekte måde at fordele jeres gæster på. I stedet for navne, skriver I på bordkortene et minde eller en begivenhed, som den pågældende gæst har gjort eller har været udsat for. Når gæsterne ankommer, skal de gå rundt og lede efter en anekdote, der passer på dem. Denne metode er både hyggelig og nostalgisk, og som brudepar er I stadig herre over, hvem jeres gæster skal sidde med.

 

  1. Kendis-parrene sidder sammen

Udlever et kort med et kendisnavn på til hver gæst, og lad gæsterne gå rundt i rummet og finde deres partner, som til bryllupsfesten også skal fungere som deres borddame/ bordherre. Parrene kan være alt fra Anna og Lotte til Kim Kardashian og Kanye West.

 

  1. Sagde du pip eller vuf?

Denne leg er for det selskab, der har selvironien i orden og ikke har noget imod at opføre sig lidt fjollet for morskabens skyld. Brudeparret laver et antal kort med dyr – der skal være to af hver - som de deler ud til deres gæster. Efter velkomstdrinken vil det lyde som en zoologisk have i lokalet, og så gælder det ellers om at finde frem til den, der siger samme dyrelyd som en selv.

 

  1. Regn dig frem til din plads

Vil I teste jeres gæster, kan I lave et antal regnestykker, som skrives ned på hver deres lap papir. Ved ankomsten får hver gæst udleveret et regnestykke, og så gælder det om at regne sig frem til sin plads. Resultatet ligger på tallerkenen, og de bedste matematikere finder deres plads først. Her får I også mulighed for at lave en bordplan ved at bestemme, hvem der får hvilket regnestykke, men på en sjovere måde.