5.Gode råd til, hvordan I løser problemer med bordplanen

De klassiske dilemmaer med bordplanen til bryllup

Bryllupsfesten er et som navnet antyder en mulighed for fejring, glæde og kærlighed. Det er imidlertid ikke altid så ligetil. En bryllupsfest uden nogle udfordringer er et meget sjældnere syn end en med. En af de ting, der oftest er skyld i problemerne er håndteringen af siddepladser. 4 klassiske dilemmaer ved bordplanen er:

  • Hvem skal sidde med hvem

Det overordnede dilemma er selvfølgelig, hvem der skal sidde med hvem. Her skal brudeparret selvfølgelig overveje hvem der bedst kan komme ud af det med hinanden for at sikre den bedste stemning. Et spørgsmål der kan virke besværligt og uoverskueligt i sig selv, men som oftest bliver sværere af et par af de klassiske dilemmaer mht. Bordplaner. 

  • Familiefejde

De fleste familier kommer ikke udenom lidt grus i maskineriet. Dette skal brudeparrene selvfølgelig også have in mente. Har onkel og faster lidt ondt blod mellem dem, der helst ikke skal blusse op under festen? Selvfølgelig er familie altid familie, og problemerne skal nok kunne håndteres – det sjoveste er nødvendigvis bare ikke at håndtere dem midt i festlighederne.

  • Knas i vennekredsen

Hvis der lidt uenigheder i vennekredsen, er det træls nok i sig selv. Værre er det, hvis problemer i vennekredsen bliver til problemer ved brylluppet. Når bordplanerne skal laves, skal dette også tages in mente.

  • Hvor skal de 'sidste' sidde osv.

Alle er selvfølgelig meget velkomne til brylluppet, og brudeparret har inviteres alle, fordi de gerne ville se dem. Ingen bordplaner laves dog uden problematikken omkring, hvor de ”sidste” skal sidde. Ikke de ”sidste” som i dem, der er mindst ønsket, men måske snarere dem, der ikke nødvendigvis kender de andre godt eller andet. Her skal et puslespil også gå op.

Dette var nogle af de mange problemer, der opstår i forbindelse med bordplanerne. Men hvordan skal brudepar/bryllupsplanlæggerne så håndtere disse dilemmaer?

Læs også: Inventarer til jeres bryllup

Diplomatik i verdensklasse

Planlægning af bordplanerne er et af de led, der kan volde de største problemer i forbindelse med bryllupsplanlægningen. For at få det hele til at gå op, er der et større puslespil, der skal laves, og processerne bag det når diplomatiske niveauer, der let kan sammenlignes med beslutningstagningen i The White House, Palace of Westminster og sidst men ikke mindst Christiansborg.

Bryllupsfest og brudepar eller lovgivningsforslag og ministerium. Kært barn har mange navne. Begge ting kræver diplomati i verdensklasse.

 

Vejen til en fredelig bryllupsfest

Har du styr på bordplanerne og taget hånd om alle faldgrupperne? Er der:

  • Styr på familiefejderne
  • Styr på knaset i vennekredsen
  • Styr på de sidste siddepladser

 

Så er grundstenen lagt for en succesfuld fejring af brylluppet og en konfliktfri bryllupsfest.