Have bryllupsfesten

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Havefesten

Guide til drømmefesten i det fri

Drømmer I om en romantisk fest med mulighed for at sætte jeres helt eget præg? Så er en havefest det helt ideelle for jer. Som ved alle andre festformer er der både fordele og ulemper ved at holde festen udendørs. Vi har samlet en liste over 5 punkter, der er de vigtigste at have med i overvejelserne.

 

  1. Kirke eller udendørs vielse?

Det første I skal overveje, hvis I planlægge en havefest til jeres bryllup, er hvor vielsen skal foregå? Vil I gå all in og holde selve vielsen i det fri? Eller foretrækker I at blive viet af præsten i kirken og herefter invitere jeres gæster til en eventyrlig udendørs fest? Jeres valg afhænger af, hvor vigtige traditionerne i kirken er for jer. Vielsen i det fri er en oplagt mulighed for jer, der ikke er troende og ikke ønsker en kristelig vielse.

 

  1. Hvad med vejret?

Den største udfordring ved en udendørs fest er naturligvis det ustadige, danske vejr. Selv i sommermånederne kan man aldrig vide, hvordan vejret vil være på dagen. Vær derfor forberedt på det værste! Lej et stort (vandtæt) telt, gerne med indbygget gulv og eventuelt opvarmning, så jeres drømmefest ikke bliver ødelagt, hvis det er koldt eller regner på jeres store dag. Skal i vies udenfor, så husk også en overdækning eller pavillon til både jer selv og gæsterne. Dette kan eventuel planlægges når I nærmer jer dagen og har mulighed for at se vejudsigten.

 

  1. Lav et budget

Mange vælger havefesten, fordi de tror, det er en billig løsning. Ønsker I fuld service til festen med både mad, servering, oppyntning, kokke, tjenere, bartendere, oprydning osv., skal i dog være forberedt på, at en havefest ofte vil løbe op i lige så mange penge som en indendørs fest. Lav et budget, så I får overblik over priserne på alle posterne til jeres drømmebryllup.

 

  1. Hvor skal festen holdes?

Havefesten er genial til jer, der ønsker en mindre fest med færre gæster. Slå teltet op i jeres egen eller jeres forældres have, så festen bliver personlig og romantisk. Når I skal overveje, hvor mange gæster I ønsker at invitere, så husk at der når i holder havefest ikke er mulighed for overnatning. Ønsker i en større fest, der stadig afholdes udendørs, så lej et område, hvor der medfølger overnatnings- og toiletfaciliteter.

 

 

  1. Sæt jeres eget præg

Havefesten er den ultimative mulighed for at sætte jeres eget præg på bryllupsfesten. I bestemmer selv, hvor meget I vil stå for, og hvor meget I vil betale jer fra. Vil I gerne selv lave noget helt særligt mad, udvælge nogle specielle vine eller stå for en anderledes oppyntning, så har I her mulighed for det! Server jeres ynglingsmad for gæsterne i et telt fyldt med personlig pynt, lav en temafest eller måske noget helt andet? I bestemmer selv!