Hold bryllupsfesten hjemme – fordele og ulemper

Fordele og ulemper ved at holde bryllupsfesten derhjemme

Hvor skal vi holde brylluppet, skat? Dette er nok et af de allerførste spørgsmål man stiller hinanden efter forlovelsen er i hus. Når det kommer til stedet, hvor bryllupsfesten skal afholdes er der nemlig rigtig mange muligheder, og mange danske brudepar vælger faktisk at afholde festlighederne i privaten. Læs med her og bliv afklaret omkring fordel og ulemper ved at holde bryllupsfesten derhjemme.

 

Ulemper ved at holde bryllupsfesten derhjemme

Uanset om I holder jeres bryllupsfest hjemme i privaten for intimitetens skyld eller for at spare lidt på budgettet, så der fx kan blive råd til en større bryllupsrejse, er der nogle ulemper, I skal overveje, før I beslutter jer endeligt.

 

  1. I skal stå for ALT selv

Når I vælger at afholde jeres bryllup derhjemme i stedet for eksempelvis i et lejet lokale på en restaurant/ kro/ slot, skal I stå for alting selv. I kan naturligvis bestille maden igennem et cateringfirma, som kan lavere maden færdigtilberedt og anrettet, så det bare skal serveres for gæsterne. Men hvad angår borddækning, pynt, indkøb, servering og ikke mindst oprydning, hænger den på jer. I bør derfor overveje at ansætte tjenerpersonale og eventuelt bartendere udefra, der kan hjælpe jer igennem aftenen, så I også får tid til at nyde jeres bryllup med jeres gæster.

 

  1. Udgifterne løber op

De fleste tror, at et bryllup i privaten er den absolut billigste måde at holde bryllup på – men det er ikke altid sandheden! Udgifterne løber hurtigt op, hvis I fx skal leje telt, borde, stole og service. Derudover kommer udgifterne til mad, drikkevare, bryllupskage og eventuelt lejet tjenerpersonale. Udgifterne afhænger naturligvis af, hvor mange gæster I vælger at invitere, men de færreste mennesker har borde, stole og kvadratmeter nok til at huse mere end 20-25 mennesker.

 

  1. Oprydningen dagen efter

Efter bryllupsfesten kommer bryllupsnatten og herefter bryllupsmorgenen, hvor I vågner op sammen for første gang som mand og kone. Det hele lyder som idyl og romantik indtil I kommer i tanke om den kæmpe oprydning, der venter på jer nedenunder eller i det lejede festtelt. Oprydning efter en sjov fest med mange mennesker er sjældent noget, man lige ordner i et snuptag, og så er det måske heller ikke det sjoveste, hvis hovedet ikke har det helt godt efter en nat med fest og drinks i lange baner.

 

Fordele ved at holde brylluppet derhjemme

Der er naturligvis også mange fordele ved at holde brylluppet derhjemme – især hvis I ønsker et intimt og hyggeligt bryllup. Læs blot tre af de største fordele her.

 

  1. I kan få det helt på jeres måde

Én af de største fordele ved at holde bryllupsfesten derhjemme er, at I kan få tingene helt på jeres måde, og på den måde får I altså et fuldkomment skræddersyet bryllup efter jeres ønsker. Når i lejer et vil der ofte være inventar, service, standardbordopdækning og lignende, som I er tvunget til at bruge, og i nogle tilfælde vil der måske også kun være få menuer at vælge mellem. Derhjemme er der desuden heller ikke nogen, der smider jer ud eller beder jeg skrue ned for musikken, når klokken slår midnat.

OG er I i tvivl om, hvordan bestikket skal stå? Så frygt ej, det kan I læse mere om her.

  1. Skab en hyggelig og intim stemning

Uanset om brylluppet skal holdes hjemme i stuen, i et lejet festtelt eller i den gamle lade, har I frit råderum, når det kommer til pynt, opstilling af borde, bordopdækning og lignende. Man kan skabe en utrolig hyggelig og intim stemning med ganske få midler, såsom lanterner, lyskæder, friske blomster og smukke hvide duge.

 

  1. I sparer penge

I de fleste tilfælde kan I spare en del penge ved at afholde brylluppet derhjemme, da I blandt andet spare omkostningerne på lokaleleje og tjenerpersonale. Herefter har I også mulighed for at holde udgifterne nede som I ønsker på menu, pynt, bryllupskage og lignende.