Hold det ultimative naturbryllup

Natur borddækning | Find inspiration til det bæredygtige bryllup

Det kan være svært at planlægge et bryllup. Det er en lang proces, og der er mange beslutninger, der skal tages. Blandt andet har borddækningen stor betydning for udtrykket af brylluppet, da gæsterne bruger mange timer ved bordet, når de sidder og snakker under måltiderne.

Borddækningen er en stor del af det samlede udtryk for festen, men det er samtidig også en stor udgift. Der skal blomster på bordet, vaser, tallerkner og bestik. Hvis I holder brylluppet på et hotel eller en restaurant, er der stor sandsynlighed for, at de har service nok til alle, men hvis I holder brylluppet i et forsamlingshus eller hjemme hos jer selv eller i en have, kan det være et større problem. Det er de færreste der lige har 50 kagegafler eller 60 suppeskeer liggende, men frygt ej, man kan altid finde serviceudlejning, der kan rykke jeres borddækning op til det næste niveau.

 

Hvorfor er naturbryllupper populære?

Mange vælger at holde et naturbryllup og går all in på temaet. Det er blevet et populært tema, fordi det er meget uprætentiøst, og kan gøres både meget storslået, men også tages ned på et niveau, hvor alle kan være med. Naturbryllupper snakker også ind i tiden omkring bæredygtighed, da der bruges jordfarver og grønlige nuancer til at skabe et behageligt miljø i rummet. Derudover er der mulighed for at genbruge materialer, møbler og pynt fra andre fester. Så passer det stadig ind i stilen, og der spares på miljøets ressourcer.
Naturbryllupper ser bare supergodt ud, og det er det oplagte valg til par, der ikke ønsker alt for mange farver i borddækningen og temaet.

 

Tips til at holde et naturbryllup

Når I skal holde bryllup, skal det være helt i jeres stil og smag. Men derfor er det stadig en god ide at opsøge inspiration, så I kan få dagen helt, som I vil have den.

Hvis I vil holde et naturbryllup, kan et fjernsyn på væggen eller støj fra køkkenet genere naturstemningen. Det kan derfor være en fordel at leje et telt for komme helt tæt på eller ud i naturen. Så fulendes temaet, og gæsterne kan fornemme temaet, uanset om de er inde eller ude.

Sørg derudover for at bringe naturen ind i teltet. Pynt med sæsonens grønne blade og blomster og brug masser af levende lys og lyskæder – som mørket falder på, vil lyset ligne stjerner på himlen.

 

Et naturbryllup er også et oplagt tema, hvis I gerne vil have fokus på bæredygtighed, her kan I nemlig skåne miljøet på mange måder. Undgå for meget plastik pynt og brug pynt af naturlige materialer. Sammensæt en menu med råvarer, der er i sæson og kontakt en serviceudlejning, så I kan servere maden på porcelænstallerkner i stedet for pap- eller plastiktallerkner. Til et naturbryllup kan mange genstande findes brugt, for eksempel barborde- eller stole til receptionen. Så kan I både spare på budgettet og samtidig få et unikt bryllup.

Brug naturmaterialer som hør til stofservietter, duge og gardiner til at skabe dybde i rummet og gøre teltet mere indbydende.