3 tips til valg af vin til brylluppet

Sådan vælger I den helt perfekte vin til jeres bryllup

En god fest hænger uløseligt sammen med et godt valg af vine, som vækker begejstring blandt gæsterne. Men hvordan finder man de udsøgte vine til det næste bryllup? Det er netop det store spørgsmål, og dette indlæg vil forsøge at komme problemet til livs. Læs med her, og bliv klogere på populære og generelt vine, der gør sig godt til den store dag.

 

Forretten – en frisk hvidvin?

Hvis jeres forret består af fisk, skaldyr eller lignende, higer retten nærmest efter en frisk hvidvin. Det kan variere meget, hvor frisk vinen bør være. Hvis jeres forret består af en skaldyr, kan man succesfuldt slippe afsted med en syrlig vin, der komplementerer det syrlige ved skaldyrsretten. En mere fed fisk som laks kræver ofte en federe vin, så hvidvinens syrlighed ikke overdøver fiskens tunge, fede smag. En tommelfingerregel er, at vinen helst skal komplementere smagen i retten – vinen skal ikke overdøve maden eller omvendt – men de to elementer skal helst klinge godt sammen.

 

Hovedretten – en tung rødvin? 

Oftest kombinerer man en hovedret med en kraftig rødvin, der især egner sig godt til oksekød. Her skal I være opmærksom på at vælge en rødvin, der ikke er alt for kraftig. Hvis I ønsker at ramme mange af jeres gæster med en vin, så skal vinen helst ikke være for speciel – hvis den skal falde i god jord hos de fleste. Kvinder vil oftest foretrække en lettere rødvin i forhold til mænd, og her kan man også med fordel servere to forskellige rødvine.

 

Desserten – en sød, mousserende vin? 

Det er ikke altid, at en sød hvidvin går bedst til desserten. Hvis I har en mere tung dessert som eksempelvis en chokoladekage, kan en rød dessertvin faktisk komplementere desserten bedre end den søde hvidvin. Serverer I en cheesecake, er en syrlig hvidvin bedst til denne type dessert. Den klassiske søde, mousserede hvidvin er dog et sikkert hit til de lettere desserter med f.eks. frugter i.

 

Generelt tip om vine til brylluppet

Det er altid en god idé at tage sig god tid om at vælge drikkelsen til sit bryllup, og derfor anbefaler vi, at I tager hen til vinhandler, der har et stort udbud. Eksempelvis kan vi nævne Egeris Vin i Fredericia, der har et kæmpe udvalg med udsøgte vine til jeres bryllup. Det allervigtigste er, at I vælger nogle vine, der ikke er for specielle i smagen, så der kun er et fåtal af jeres gæster, som nyder vinen. Ellers er det blot at gå på opdagelse hos den nærmeste vinhandler.