Skal du giftes, og er hermed i gang med at arrangere dit drømmebryllup? Så har du garanteret, eller kommer garanteret til, at overveje hvilken vin der skal serveres for gæsterne til dit bryllup. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange vine der findes, samt vide hvilke vine der passer til netop jeres menu. Den tre-retters menu kendetegnes oftest ved at servere hvidvin til forret, rødvin til hovedret og dessert- eller portvin til dessert. Der er dog ingen regler - det vigtigste er blot at vælge vin, som du og din partner selv synes om og synes passer til jeres menu.
Under planlægningsfasen er et væsentligt spørgsmål; hvor meget har vi behov for? Dette gælder også for vin, for hvor meget drikker den enkelte gæst. Drikker onkel Thomas det samme som mormor Berit? Svaret er typisk nej – gæsterne drikker ikke den samme mængde vin. Men fortvivl ej, der er nemlig lavet beregninger på, hvor meget vin bryllupsgæsten i gennemsnit drikker. Gæsterne drikker oftest mere end du oprindeligt antager. Beregningerne lyder cirka således:
Dette betyder med andre ord, at I skal beregne knap to flasker vin per gæst. Og da det er træls at have for lidt vin, og vin kan gemmes, anbefales det at følge dette råd.
Mange betragter rødvinen, som den vigtigste vin, da den serveres til hovedretten. Dette er imidlertid op til dig og din partner. Alligevel bør I kraftigt overveje at lægge ekstra kræfter i en god rødvin, der supplerer hovedretten på bedste vis. Der forekommer nemlig et komplekst samspil mellem rødvinen og maden, hvilket betyder, at rødvinen kan have indflydelse på, hvordan maden smager.