4 alternative idéer til natmad og dessert

Oprettet af: Maria K. Josephsen

Sørg for at gæsterne husker jeres fest – gør noget anderledes!

Som kommende brudepar ønsker I uden tvivl, at jeres bryllupsfest bliver noget helt særligt og uforglemmeligt. Den bedste måde at sørge for, at jeres bryllup bliver en fest, som jeres gæster sent vil glemme, er at gøre noget, som ingen andre gør. Det er de senere år blevet populært at løsrive sig fra de fasttømrede danske bryllupstraditioner og i stedet skabe sine egne, hvilket man kan gøre på mange måder. Nogle vælger at droppe ritualer som bryllupsvalsen og i stedet kaste sig ud i en salsa eller en jive, mens andre vælger at blive viet i en skov, på en strand eller en anden lokation, som betyder noget for brudeparret. Endnu en måde at skille jer ud på og løsrive jer fra ”normen” er at droppe den traditionelle suppe-steg-og-is middag, og i stedet gøre noget mere utraditionelt. Det kunne fx være jeres dessert og natmad, som I vælger at dekonstruere og gøre til jeres egen. Den klassiske chokolademousse med bær og skrub-af-suppe som natmad fejler ikke noget, men finder I det en smule kedeligt, har vi her samlet 4 alternative idéer til desserten og natmaden.

 

  1. Welcome to the candy shop

Lad jeres gæster træde tilbage i barndommen, hvor de stolt kom ind med en skinnende tikrone i hånden og følelsen af at have råd til hele slikbutikken, ved at lave en overdådig slikbuffet til jeres bryllup. Jeres slikbuffet vil blive et hit hos både børn og voksne og vil uden tvivl frembringe et nostalgisk smil på alles læber. I kan vælge at koordinere slikket efter farve, smag eller simpelthen bare vælge det slik, I selv holder allermest af. Anret slikket i forskellige størrelser glaskrukker, høje glas, fade og skåle. I kan uden tvivl opstøve gamle krystalskåle, krukker, sylteglas og lignende i jeres forældres skabe og på samtlige loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Køb små papirsposer og firkantede sølvskeer, så jeres gæster kan blande deres egen personlige slikpose – helt ligesom i en slikbutik.

 

  1. Lej en isbod og gå aldrig ned på toppings

Endnu en hyggelig, nostalgisk og lækker idé til desserten er at leje en isbod fra jeres yndlings is-sted. Flere og flere isbutikker tilbyder udlejning af isvogne, hvor der oftest følger en ekspedient med til at lave flotte isvafler. Vil I spare på dessertudgiften kan I også vælge selv at lave en isbuffet med vafler, forskellige slags is og toppings såsom guf, krymmel, chokolade- og karamelsovs, friske bær og lignende. En gammeldags isvaffel går man aldrig galt i byen med!

 

  1. Burger er den perfekte natmad

Lad os være ærlige: det er de færreste, der har supermeget lyst til den traditionelle klare supper med melboller, suppeurter og et tarveligt flute som natmad. Tænk over det. Hvad har I selv allermest lyst til efter en festlig aften med musik, dansk og rigeligt med drinks? For de mange vil svaret være en stor, greasy BURGER. Skab en overdådig byg-selv-burger station med bløde brioche boller, velstegte hakkedrenge med ost, hjemmelavet mayo og ketchup, syltede rødløg og agurker og sprøde salatblade, og scor billige points hos jeres gæster.

 

  1. En fransk hotter, tak!

Vil I gøre det endnu nemmere for jer selv, kan I vælge at leje en hotdog-bod på hjul, der kommer ud med mandskab til jeres bryllupsfest. Her kan gæsterne bestille den slags hotdog, de er allermest til, hvad enten det er en fransk én af slagsen, en ristet med det hele eller en pølse i svøb.